Selam arkadaşlar, bugün sizlere kendi bilgisayarınıza web admin paneliyle bir Minecraft sunucusu nasıl kurarsınız bunu anlatacağım.

Crafty Controller v4'ü indirin
Arkadaşlar bu işlem için kullanacağımız yazılımın adı: Crafty Controller.

İndirme linkleri
Kurulum (Windows)
Arkadaşlar indirdiğiniz ZIP dosyasını masaüstüne tek bir klasör içinde çıkartın.

1736675586167.webp

Başlatma
Çıkarttığınız klasörün içindeki crafty.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırın.

Arayüze ulaşma
Arkadaşlar web paneline ulaşmak için terminalde çıkan IP adresine CTRL+mouse1 yaparak tarayıcıda açın.

Giriş bilgilerinin bulunduğu dizin

Kod:
app/config/default-creds.txt

b2fmr76.png

Panele girin
Arkadaşlar giriş bilgilerini öğrendikten sonra panele bu şekilde giriş yapın.

1736676040909.webp

Türkçe dil ekleme+kullanıcı adı ve şifre değiştirme
Arkadaşlar bunları ayarlar kısmından edit user kısmından rahatlıkla yapabilirsiniz. O yüzden ek bir fotoğraf koyma gereği duymadım.

Sunucu ekleme
Yeni sunucu oluştur butonuna tıklayın.

1736676260613.webp

Buradan sunucunuzun türünü seçin. İsterseniz kendi ZIP dosyanız ile özel MC sunucunuzuda ekleyebilirsiniz.

1736676318031.webp

Bu kısımdan sunucu oluşturduktan sonra ana sayfaya gelin ve sunucuyu başlatın.

1736676362182.webp

Şimdi sunucuyu başlattıktan sonra girmek için IP adresinizin portunu 25565 yapın. Mesela web panel IPS'i 22.22.22:8080 ise siz onu 22.22.22:25565 yapın ve sunucuya girin.
Kanıt:

1736676433367.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel ancak bu kadar uğraşmaya gerek var mı ki mesela Feather Launcher'de tek tıkla sunucu açabiliyorsun sadece sürüm falan seçiyorsun istediğin modları kurmak için ise normal oyuna girerken nasıl ekliyorsan öyle ekliyorsun gene sadece sürüm uyumlu moda girip bir kere tıkladın mı ekleniyor alternatif arayanlar için iyi gene de eline sağlık.

Selam arkadaşlar, bugün sizlere kendi bilgisayarınıza web admin paneliyle bir Minecraft sunucusu nasıl kurarsınız bunu anlatacağım.

crafty Controller v4'ü indirin

indirme linkleri
kurulum (Windows)
Arkadaşlar indirdiğiniz ZIP dosyasını masaüstüne tek bir klasör içinde çıkartın.

Eki Görüntüle 114443

başlatma
Çıkarttığınız klasörün içindeki crafty.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırın.

arayüze ulaşma
Arkadaşlar web paneline ulaşmak için terminalde çıkan IP adresine CTRL+mouse1 yaparak tarayıcıda açın.

giriş bilgilerinin bulunduğu dizin

Kod:

b2fmr76.png

panele girin

Eki Görüntüle 114447

Arkadaşlar bunları ayarlar kısmından edit user kısmından rahatlıkla yapabilirsiniz. O yüzden ek bir fotoğraf koyma gereği duymadım.

sunucu ekleme

Eki Görüntüle 114448

Buradan sunucunuzun türünü seçin. İsterseniz kendi ZIP dosyanız ile özel MC sunucunuzuda ekleyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 114449

Eki Görüntüle 114451

Şimdi sunucuyu başlattıktan sonra girmek için IP adresinizin portunu 25565 yapın. Mesela web panel IPS'i 22.22.22:8080 ise siz onu 22.22.22:25565 yapın ve sunucuya girin.
Kanıt:

Eki Görüntüle 114452

Fena değil ama işlevsiz bence. Crack oynayanlar için iyi tabii.

crafty Controller v4'ü indirin

indirme linkleri
kurulum (Windows)

Eki Görüntüle 114443

başlatma

arayüze ulaşma

giriş bilgilerinin bulunduğu dizin

Kod:

b2fmr76.png

panele girin

Eki Görüntüle 114447

sunucu ekleme

Eki Görüntüle 114448

Eki Görüntüle 114449

Eki Görüntüle 114451

Kanıt:

Eki Görüntüle 114452

Hocam tesadüfen gördüm yazınızı okuyum dedim gerçekten harika bir anlatım olmuş çok güzel bir bilgilendirme ayrıca web panel detayı da beğendim bende FiveM (GTA 5 roleplay) için developerim Minecraft sunucusu da açmıştım eskiden güzel olmuş bir developer olarak gayet başarılı elinize emeğinize sağlık.

Son düzenleme:
Bunu nasıl yapıyoruz acaba? Bir de crack desteği var mı yazılımın?

Bir de local yazmışsınız ama online sunucu nasıl kurabiliriz? Arkadaşlarımla oynamak istiyorum da.

Port yönlendiricisi kullanman gerek. Port olayı ise oyun içi bağlantıyla alakalı. Kendim crack kullanıyorum.

Hocam tesadüfen gördüm yazınızı okuyum dedim gerçekten harika bir anlatım olmuş çok güzel bir bilgilendirme ayrıca web panel detayı da beğendim bende FiveM (GTA 5 roleplay) için developerim Minecraft sunucusu da açmıştım eskiden güzel olmuş bir developer olarak gayet başarılı elinize emeğinize sağlık.

Ben ise web developerim. Ayrıca teşekkürler.

Fena değil ama işlevsiz bence. Crack oynayanlar için iyi tabii.
Neden işlevsiz acaba?

Güzel ancak bu kadar uğraşmaya gerek var mı ki mesela feather Launcher'de tek tıkla sunucu açabiliyorsun sadece sürüm falan seçiyorsun istediğin modları kurmak için ise normal oyuna girerken nasıl ekliyorsan öyle ekliyorsun gene sadece sürüm uyumlu moda girip bir kere tıkladın mı ekleniyor alternatif arayanlar için iyi gene de eline sağlık.

Hocam aslında zor olan bir yanı yok. Aynı Aternos gibi fakat local için çalışıyor. Crafty'i indir çalıştır panele gir bu kadar.

Nasıl yapabilirim elinizde rehber var mı hocam?

Ngrok'ya da Hamachi kullan bilmiyorum.

O kadar MC server kurma yeri varken, orijinal Minecraft'ta Essential yükledikten sonra direkt arkadaşımı davet edebiliyorken neden bununla uğraşayım 2 saat?

Kardeşim local diye başlık attım farkındaysan. Konudan uzaklaşır mısın lütfen? 2 saat dediğin şey alt tarafı uygulamayı indirip çalıştırmak.