Max Caulfield
Üstün
Merhaba arkadaşlar. Yerel Minecraft sunucusu açmak için statik IP ile port yönlendirme mi yapılmalı yoksa Tailscale mi kullanılmalı?
Bende şu anda statik IP var.
Tailscale ile yaparsan:Merhaba arkadaşlar. Yerel Minecraft sunucusu açmak için statik IP ile port yönlendirme mi yapılmalı yoksa Tailscale mi kullanılmalı?
Tailscale ile yaparsan:Merhaba arkadaşlar. Yerel Minecraft sunucusu açmak için statik IP ile port yönlendirme mi yapılmalı yoksa Tailscale mi kullanılmalı?
Kesinlikle Tailscale. Kendi IP'ni koruman sıkıntı.
Birkaç gün önce gerçekten başıma geldi bu saldırı olayı. Korsan (Online Mode kapalı) Minecraft 1.21.8 sunucusu açmıştım ve iki arkadaşımla oynuyordum. Sunucuyu port yönlendirme ile açmıştım. Whitelist açık olmasına rağmen kötü niyetli bir bot, bir arkadaşımı oyundan düşürüp sunucuya giriş yaptı. Tabii oyundaki herkes OP yetkisine sahip olduğu için de sunucuyu hemen nuke'lediTailscale ile yaparsan:
Avantaj: Güvenliği sağlarsın. Port scan saldırısı yemezsin. Tailscale ağındaki kişiler bağlanabilir yalnızca.
Dezavantaj: Direkt bir bağlantı yerine araya ek switch gireceği için gecikme artar. Direkt bağlantı ile 10 ms ile bağlanacaksa birisi, Tailscale varken 13-15 ms ile bağlanır.
Port açarsan:
Avantaj: Direkt bağlantı, eforsuz.
Dezavantaj: Açık porta saldırı olabilir.
Kararı sen ver.![]()
Aynen öyle. IPv4'ünü karalisteye düşürtme. Bu yükü modemine ya da ISS'inin makinelere değil de Tailscale'ye bırakBirkaç gün önce gerçekten başıma geldi bu saldırı olayı. Korsan (Online Mode kapalı) Minecraft 1.21.8 sunucusu açmıştım ve iki arkadaşımla oynuyordum. Sunucuyu port yönlendirme ile açmıştım. Whitelist açık olmasına rağmen kötü niyetli bir bot, bir arkadaşımı oyundan düşürüp sunucuya giriş yaptı. Tabii oyundaki herkes OP yetkisine sahip olduğu için de sunucuyu hemen nuke'ledi
Bu nedenle bundan sonra asla port yönlendirme ile sunucu açmayacağım. Tailscale ile ping biraz yüksek oluyor fakat hiç önemli değil. Yeter ki sunucum nuke yemesin. 50-60 ms ping de hiç sorun değil ayrıca, Minecraft Survival sunucusu için ideal değerler. 150 ms ping ile Hypixel'de Capture the Wool gibi Minigame'leri oynayabiliyorum. 50-60 ms ping Survival için efil efil normal değerler![]()