@brkyozell, hocam plugin kısmını tam olarak bilmiyorum. Realms de Java , Bedrock farketmeksizin birden fazla dünya slotu bulunuyor ancak ard arda açamazsınız tabiki. Mod için bir sorun yok ilk başta kendi bilgisayarınızda modlayıp öyle yükleyin. Ama evet dediğiniz gibi Vanilla Minecraft oluyor. İsterseniz 1 ay ücretsiz deneyin.
Client-side ve server-side olmak üzere iki farklı mod çeşidi var. Server-side modlar genelde oyuna daha çok müdahale eden, dünya yapısını değiştiren ve varlığını hissettiren modlar. Client-side modlardan bahsediyorsunuz muhtemelen, yani oyunun mekaniğine müdahale etmeyen şeyler. Ondan bahsettiğim şey o değil.
Verunix'i bırakmamızdaki sebep Vanilla MC'den sıkılmamızdan kaynaklıydı. Aslında Verunix ile devam edebiliriz ama sosyalde Netvay'i göründe bu sefer bunu deneyelim dedik. Sunucu sağlayıcının Netvay olması şart değil açıkçası.

Verunix'te kullandığımız paket buydu:
Eki Görüntüle 175396

Netvay'den almak istediğimiz sunucu içindeki işlemci E5 - 2699V4. Şimdi bakınca, Verunix'teki paketle neredeyse aynıymış. Ancak Netvay'deki pakette 1 çekirdek fazla var ve depolaması 60 GB. (Paket ismi VDS-NET-TR12 12 GB) Ryzen sunucularda ise hepsinde R9 5950X var.
Ben şahsen E5-2699v4'ün modlu sunucuyu lagsız açabileceğine dair şüpheliyim. Anladığım kadarıyla gönderdiğiniz mod paketinde 292 mod var(her ne kadar hepsi oyundan baştan aşağı değiştirmese de az bir sayı değil), benim tavsiyem R9 5950X paketleri olur, özellikle 6 çekirdekli olanla ben lagsız bir şekilde ATM9 oynadığımı hatırlıyorum. Ki ATM9 cidden ağır bir paket.

En iyi tecrübeyi deneyerek elde edersiniz, tavsiyem de o; deneyin.

Hocam ben VDS aldım VDS her zaman daha iyidir. Ben V2 işlemci almama rağmen sağlayıcım 3.5 GHz veriyordu.

Şu an Xenon için bulutatomu kullanıyorum ucuz ve kaliteli diye daha bir problemini görmedim uzun süredir kullanıyorum.
https://www.bulutatom.com.tr/vds-sunucu.html

Onun dışında netvayda iyidir kötü değildir fiyatı ucuz diye bulutatomdan alıyorum ben dediğim gibi uzun süredir kullanıyorum bir problemini görmedim aldığım günden beri sunucu açık.
Ben panel sunucu muhabbetine sıcak bakmıyorum. Makine elimin altında olacak, kurcalayacağım.

Bulutatom'a bakacağım. Teşekkürler.
Ben şahsen E5-2699v4'ün modlu sunucuyu lagsız açabileceğine dair şüpheliyim. Anladığım kadarıyla gönderdiğiniz mod paketinde 292 mod var(her ne kadar hepsi oyundan baştan aşağı değiştirmese de az bir sayı değil), benim tavsiyem R9 5950X paketleri olur, özellikle 6 çekirdekli olanla ben lagsız bir şekilde ATM9 oynadığımı hatırlıyorum. Ki ATM9 cidden ağır bir paket.

En iyi tecrübeyi deneyerek elde edersiniz, tavsiyem de o; deneyin.
Prodigium Reforged paketinde kaç adet mod olduğuna bakmadık ama Terraria mod paketi olarak geçtiği için muhtemelen 300'e yakın mod vardır.

Neyvay'deki Ryzen VDS paketlerinde sadece 4 çekirdekli makineler var ve 12 GB bellekli makine istediğimizde fiyatı bizim için yüksek. Ancak dediğinizde de haklısınız, denemeden öğrenemeyiz. Peki 4 çekirdekli, 8 GB bellekli Ryzen makinede bahsettiğim mod paketini rahat oynayabileceğimizi düşünüyor musunuz? Harcayacağımız para az değil. Xeon'lu makinenin de performansını az çok biliyoruz.

Verunix'in de Ryzen VDS'lerine baktım. Fiyatları daha uygun geldi. Venurix zaten bildiğim sistem. KDV dahil 480 TL'ye R9 5950X 6 çekirdek, 8 GB RAM, 80 GB NVMe depolama veriyor. Netvay'de bu fiyata 4 çekirdekli ve 85 GB depolamalı makine var ama KDV eklenince 565 TL oluyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsun? ATM9 oynadığınız makinenizde kaç GB bellek vardı?

Son düzenleme:
Neyvay'deki Ryzen VDS paketlerinde sadece 4 çekirdekli makineler var ve 12 GB bellekli makine istediğimizde fiyatı bizim için yüksek. Ancak dediğinizde de haklısınız, denemeden öğrenemeyiz. Peki 4 çekirdekli, 8 GB bellekli Ryzen makinede bahsettiğim mod paketini rahat oynayabileceğimizi düşünüyor musunuz? Harcayacağımız para az değil. Xeon'lu makinenin de performansını az çok biliyoruz.
Hocam Netvay'i denemedim, mod paketini de. Ondan kesin bir yanıt vermem mümkün değil ama şuna takıldım.
Netvay'de dediğiniz paket 565₺. Verunix'te 480₺. Üstelik Netvay'de 4 çekirdek alıyorsunuz(Verunix'te 6), sadece SSD 5GB daha fazla. Verunix'i aktif olarak kullanmıyorum ama bir şikayetiniz yoksa Verunix'ten devam etmeniz daha mantıklı.

6 çekirdek var hem de daha uygun.
1755695793537.webp

Bahsettiğim modpacki ben bu paketle açmıştım, bence rahat oynarsınız.

Hocam Netvay'i denemedim, mod paketini de. Ondan kesin bir yanıt vermem mümkün değil ama şuna takıldım.
Netvay'de dediğiniz paket 565₺. Verunix'te 480₺. Üstelik Netvay'de 4 çekirdek alıyorsunuz(Verunix'te 6), sadece SSD 5GB daha fazla. Verunix'i aktif olarak kullanmıyorum ama bir şikayetiniz yoksa Verunix'ten devam etmeniz daha mantıklı.

6 çekirdek var hem de daha uygun.
Eki Görüntüle 175730
Bahsettiğim modpacki ben bu paketle açmıştım, bence rahat oynarsınız.
Tam olarak bununla alakalı ekleme yapmıştım bir önceki mesajıma. ATM9'u oynadığınız sunucu buysa Prodigium Reforged'u da rahat oynamamız gerektir. Teşekkürler.

İS öneriniz var mı? Ben Windows Server 2019 kullanıyordum. Server 2012'de kullandım. Bence en iyisi Server 2016'ydı ama o da Verunix'te yok. Hangisini tavsiye edersiniz?

Başlık ile alakasız fakat banka kartınız varsa Google Cloud Free Tier’e göz atabilirsiniz. Ben aylık 150 dolara mal olacak şekilde bir sunucu açtım ve GregTech New Horizons paketini iki kişi herhangi bir lag olmadan oynayabiliyoruz. Tek eksi yanı Free Tier’de Windows sunucusu açamıyorsunuz Debian ya da diğer Linux dağıtımları üzerinden sunucuyu kurmanız gerekiyor. Böylece sunucuyu 2 aylığına bedavaya getirebilirsiniz.

Tam olarak bununla alakalı ekleme yapmıştım bir önceki mesajıma. ATM9'u oynadığınız sunucu buysa Prodigium Reforged'u da rahat oynamamız gerektir. Teşekkürler.

İS öneriniz var mı? Ben Windows Server 2019 kullanıyordum. Server 2012'de kullandım. Bence en iyisi Server 2016'ydı ama o da Verunix'te yok. Hangisini tavsiye edersiniz?
Ben Linux'ten(Debian 12) hallediyorum ancak bunun sebebi alışkanlık, geçmişte 2-4GB'lık sunucularım da oldu ve öyle makinelerde GUI'lı Windows Server biraz zorluyor. vsftpd ve screen ile ihtiyacım olanı alıyordum; hala öyle :)

O yüzden bir önerim yok, 2019'dan devam etmenizi öneririm. Sunucu kaldırır.

Ben Linux'ten(Debian 12) hallediyorum ancak bunun sebebi alışkanlık, geçmişte 2-4GB'lık sunucularım da oldu ve öyle makinelerde GUI'lı Windows Server biraz zorluyor. vsftpd ve screen ile ihtiyacım olanı alıyordum; hala öyle :)

O yüzden bir önerim yok, 2019'dan devam etmenizi öneririm. Sunucu kaldırır.
Teşekkürler. Üşenmezsem Debian da kullanabilirim aslında ama Windows kolayıma geldiği için şimdilik bununla devam edeceğim.