- Makaleler
- 1
Client-side ve server-side olmak üzere iki farklı mod çeşidi var. Server-side modlar genelde oyuna daha çok müdahale eden, dünya yapısını değiştiren ve varlığını hissettiren modlar. Client-side modlardan bahsediyorsunuz muhtemelen, yani oyunun mekaniğine müdahale etmeyen şeyler. Ondan bahsettiğim şey o değil.@brkyozell, hocam plugin kısmını tam olarak bilmiyorum. Realms de Java , Bedrock farketmeksizin birden fazla dünya slotu bulunuyor ancak ard arda açamazsınız tabiki. Mod için bir sorun yok ilk başta kendi bilgisayarınızda modlayıp öyle yükleyin. Ama evet dediğiniz gibi Vanilla Minecraft oluyor. İsterseniz 1 ay ücretsiz deneyin.
Ben şahsen E5-2699v4'ün modlu sunucuyu lagsız açabileceğine dair şüpheliyim. Anladığım kadarıyla gönderdiğiniz mod paketinde 292 mod var(her ne kadar hepsi oyundan baştan aşağı değiştirmese de az bir sayı değil), benim tavsiyem R9 5950X paketleri olur, özellikle 6 çekirdekli olanla ben lagsız bir şekilde ATM9 oynadığımı hatırlıyorum. Ki ATM9 cidden ağır bir paket.Verunix'i bırakmamızdaki sebep Vanilla MC'den sıkılmamızdan kaynaklıydı. Aslında Verunix ile devam edebiliriz ama sosyalde Netvay'i göründe bu sefer bunu deneyelim dedik. Sunucu sağlayıcının Netvay olması şart değil açıkçası.
Verunix'te kullandığımız paket buydu:
Eki Görüntüle 175396
Netvay'den almak istediğimiz sunucu içindeki işlemci E5 - 2699V4. Şimdi bakınca, Verunix'teki paketle neredeyse aynıymış. Ancak Netvay'deki pakette 1 çekirdek fazla var ve depolaması 60 GB. (Paket ismi VDS-NET-TR12 12 GB) Ryzen sunucularda ise hepsinde R9 5950X var.
En iyi tecrübeyi deneyerek elde edersiniz, tavsiyem de o; deneyin.