Rehber Minecraft sunucusu nasıl açılır? - Linux özel

Linux daha az arka plan kaynakları kullandığı için daha performanslı olacaktır.

Kesinlikle Linux çünkü Minecraft sunucu yazılımları (örneğin. Paper) Linux'a göre daha optimize yapılar tercih ediyor.

Windows server ya da Ubuntu 22.04 arasında devasa bir performans farkı yok; ancak Linux tercih edilirse daha iyi olur.

Hocam fakat Linux ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Fakat profesyonel bir beklentim yok. 20-30 plugin kurayım arkadaşlarımla oynayayım kafasındayım. Çok zorlanır mıyım sizce ?

Hocam fakat Linux ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Fakat profesyonel bir beklentim yok. 20-30 plugin kurayım arkadaşlarımla oynayayım kafasındayım. Çok zorlanır mıyım sizce?

Keyfiniz bilir hocam. Uğraşmadıkça öğrenmeniz zor. Bir şekilde başlamanız gerekli.

CGNAT'ı nasıl çözüyorsunuz? Önceki sefer kurduğumda CGNAT yüzünden arkadaşlarım girmemişti.
VDS üzerine kurulum yaparsanız CGNAT gibi bir sorun ortaya çıkmaz. Kendi bilgisayarinizda açıyorsaniz ngrok ve alternatiflerini deneyebilirsiniz.

Vanilla deneyimi isteyenler performans modları ile Fabric kurabilir. Paper oyuna fazla karışabiliyor performans uğruna.

Vanilla deneyimi isteyenler performans modları ile fabric kurabilir. Paper oyuna fazla karışabiliyor performans uğruna.

Serverde fabric kurmanın bir mantığı yok. Client side fabric kullanmak daha mantıklı.

CGNAT'ı nasıl çözüyorsunuz? Önceki sefer kurduğumda CGNAT yüzünden arkadaşlarım girmemişti.

Statik IP almak ya da VDS kiralamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…