Rehber Minecraft VDS olmadan Modlu/Modsuz sunucu açma

Hetzner'da 3 euro'dan başlayan fiyatlarla VDS bulabilirsiniz. Ödeyemeyecek birisinin çıkacağını düşünmüyorum. Windows ve Linux tercih edebilirsiniz.

Bu şekilde DDNS kullanmak da güzel bir çözüm. Eskiden Hamachi kullanırdık : ) Hamachi halen kullanılabiliyor. Port da açabilirsiniz tabii ki.

Not: Aternos yalnızca casual oyunculara ve çocuklara uygun bence.

Azure 200 dolar veriyor ücretsiz. Seçtiğin pakete göre süresi uzar veya azalır, her paketin saatlik ücretleri var. Azure kullanın derim çünkü sistemleri ücretsiz için üst düzey oluyor.

Mükemmel bir rehber olmuş, 2 senedir Minecraft sunucularıyla uğraşan biriyim ve ilk başta bu tarz makale eksiğini çok yaşadım, hep eski hep eski... Bu işe merakı olanlar için dört dörtlük olmuş.

(Bir sunucum vardı çok iyiydi 4 ay falan işlettik ama giderler gelirden fazla olunca...)

6000 çok iyiymiş Hocam, IP verin de oynayalım.
(MC zannettim değilmiş. )

Hepsi MC için değil hocam Arkadaşlara özel açıyorum açınca da.

Nasıl bir trafik alıyorsun da 6000 TL gerekiyor? Çoğu siteler için 50 TL'ye aldığın paylaşımlı hosting'ler yetiyor.

Yalnızca trafik değil, işlem gücü aynı zamanda. 6000 TL olarak değil 200 Euro olarak bakmak lazım tabii. Aslında çok pahalı değil. Projelerin çeşitliliği ve işlem güçleri bunu gerektiriyor. Discord botları, web uygulamalarının frontendleri, backendleri, veritabanları, isim ve mail sunucuları. Komple bir şirket suite'i olarak düşünün aslında hocam Düz Wordpress sitesi veya hazır PHP yazılımları değiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…