• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Minecraft'a yeni gelen natilyus ve yeni mızrak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Türkçe video bu:

Her neyse, bana göre mızrağın mekaniği kötü. Ayrıca natilyus oyun mekaniğini bozarcağına güçlü bir canlı. Natilyus ile suda sonsuza kadar nefes alabiliyorsunuz. E abi o zaman kim niye kullanır ki suda nefes alma iksirini? İyice bozuyorlar oyunu.

Natilyusun hızına bakarsanız hızı da hiç fena değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha mekaniklerini tam denemedim ancak tasarım açısından ikisi de güzeller.

Mızrak kullanılarak yapılan parkur videoları düşmüştü önüme Twitter'da. Onlar çok iyiydiler. Onun dışında kendim mızrakla üç beş dakika bir alıştırma yaptım ancak mekaniği henüz tam çözemedim gibi.

Helezon'un(notilus) yalnızca görünüşüne ve çıkardığı seslere baktım. Zırh dahi giydirmedim o yüzden onun hakkında yorum yapamam.

Oyun dengesini bozma konusunda ise katılmakla katılmamak arasındayım. Zaten bu dert edilmeli mi bilmiyorum çünkü 1.9'da elitranın gelmesiyle denge bozulmuştu bile.

Acilen END güncellemesi lazım. Çok gereksiz işlerle uğraşıyor Mojang. Evet bazıları sevecektir ama END kısmı çok eksik. 3 5 blok ve kanat arama arayışından başka bir şey olmayan 3. dünyanın değişmesi lazım. Şu anki güncellemeler END güncellemesini geciktirmek amacıyla yapılıyor diye düşünüyorum.

Ne yapacaklarını şaşırdılar artık iyice. End güncellemesi getirip buna ithafen de oyunu tadında bıraksalar keşke. Minecraft 2 gelsin.

Oyunun en gereksiz büyük güncellemesi End güncellemesidir. Bir iki saatini, güncellemeyle birlikte en çok beş altı saatini geçireceğin End'e güncelleme gelmesindense; dünya boyutuna güncelleme gelmesini tercih ederim. Bunun böyle olacağının en büyük kanıtı da 1.16'dır bu arada. Hâlâ Nether'da az saatler geçiriyoruz. Ana odağımız dünya boyutu.

Yeni biyomlar, yeni oluşumlar, yeni canlılar... 1.18'de bozulan dünya oluşumunun düzeltilmesi ve daha fazlasını içeren bir büyük güncelleme... Tadından yenmezdi. İçeriğinde hem tarım güncellemesini hem biyom güncellemesini barındıran bir büyük güncelleme beni End güncellemesinden bin kat daha fazla tatmin ederdi.

Ben End güncellemesi gelmesin demiyorum kesinlikle. Ancak öncelik bu olmamalı.

Ne yapacaklarını şaşırdılar artık iyice. End güncellemesi getirip buna ithafen de oyunu tadında bıraksalar keşke. Minecraft 2 gelsin.
Minecraft 2 hiçbir zaman gelmeyecek. Zaten gelmesin de. Gelirse Java'daki mod çeşitliliğini ve mod indirme kolaylığını mumla ararız. Parayla satılacak modlar ve ek paketler de cabası. Bedrock'taki sistemden daha farklı bir sisteme sahip olmaz.

Nautilus'u kullanması çok zevkli, sanki sınırsız Yunusun Zarafeti efekti almışsın gibi, çok hızlı ve suda boğulmuyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…