Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Bu oyun belki de sırf bu yönünden dolayı delirttiyor. Oyunu bir zamanlar araklıksız bir şekilde 6-7 sen hiç sıkılmadan ve bunalmadan oynadım fakat şu son 2 senedir falan nedense giresim gelmiyor çünkü bu oyunun önceden belki daha azdır ama artık optimizasyon anlamında gerçketen kötü bir oyun olup çıkmış. Özellikle Windows 11 ve 10'da o performans farkı var ya beni mecbur 11'de bırakıveriyor. Benim genel olarak düşüncelerim bu şekilde. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Bu oyun belki de sırf bu yönünden dolayı delirttiyor. Oyunu bir zamanlar araklıksız bir şekilde 6-7 sen hiç sıkılmadan ve bunalmadan oynadım fakat şu son 2 senedir falan nedense giresim gelmiyor çünkü bu oyunun önceden belki daha azdır ama artık optimizasyon anlamında gerçketen kötü bir oyun olup çıkmış. Özellikle Windows 11 ve 10'da o performans farkı var ya beni mecbur 11'de bırakıveriyor. Benim genel olarak düşüncelerim bu şekilde. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Birde VulkanMod ile oynamanızı tavsiye ederim çok iyi çalışıyor.
Ayrıca direkt Vulkan Desteği gelince daha iyi olacaktır.

Zaten Minecraft Java Edition bu yaz Vulkan'a geçecek. O zaman rahat bir nefes alacağız. Umarım Vulkan'dan sonra Ray Tracing de gelir, biz de çok iyi RTX grafiklerle Hypixel'de Build Battle veya SkyBlock oynayabiliriz :)

Uzun yıllar boyunca OpenGL ile devam etmeleri zaten ilginçti. Yeni nesil ekran kartları OpenGL için çok optimize edilmiyor. Vulkan çok daha yeni ve gelişmiş bir standart. Bu yüzden Vulkan epey fayda sağlayacaktır.

Daha henüz resmi Vulkan desteği yokken bile VulkanMod ile gayriresmi olarak Vulkan API kullanınca FPS gerçekten uçuyor. Normalde 500 FPS veren oyun 2000 FPS veriyor :D

Eski Vulkan desteklemeyen cihazlar napsın? Mecbur devam ettiler. :)
O da var gerçi. Şimdi öyle bir şey kalmadı. Hala Vulkan desteklemeyen cihaz kullananlar Minecraft oyuncu topluluğunun %1'i bile etmiyordur. Bu yüzden bu yıl Vulkan'a geçiş için en doğru zaman.

Ekran kartınız 2015 ve sonrasında çıktıysa Vulkan desteği %100 vardır. NVIDIA tarafında Kepler mimarisi Vulkan 1.2 destekliyor. Maxwell ve sonrası ise Vulkan 1.4 destekliyor. Eğer Fermi ve öncesindeki mimarileri kullanmıyorsanız sorun yaşamazsınız.

O da var gerçi. Şimdi öyle bir şey kalmadı. Hala Vulkan desteklemeyen cihaz kullananlar Minecraft oyuncu topluluğunun %1'i bile etmiyordur. Bu yüzden bu yıl Vulkan'a geçiş için en doğru zaman.

Ekran kartınız 2015 ve sonrasında çıktıysa Vulkan desteği %100 vardır. NVIDIA tarafında Kepler mimarisi Vulkan 1.2 destekliyor. Maxwell ve sonrası ise Vulkan 1.4 destekliyor. Eğer Fermi ve öncesindeki mimarileri kullanmıyorsanız sorun yaşamazsınız.
Hala bi kısım var OpenGL kullanan ama zaten bir sürü sürüm var oynanacak.
Zaten yıl olmuş 2026 geçmeleri iyi oldu.
Bende de 1050 Ti var zaten sorun yok :)