Ömer_Yeter 58

Üstün
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Minecraft'ı 2016 yılında başlamış ve o dönemki aldığım keyfi ne ben anlatabilirim ne de başka biri anlatabilir. Zamanla oyuna yapılan modları, kaynak paketlerini keşfederek oyunun önemi benim için adeta altın değerindeydi. Yaklaşık 8 sene boyunca aralıksız bir biçimde bu oyuna kendimi verdim diyebilirim; ancak özellikle son 2 senedir oyunun tam anlamıyla oynamıyorum. Hani bıraktım diyebileceğim bir noktadayım. Bunun elbette neden veya nedenleri vardır; fakat en büyük nedeni artık oyunun o eski keyfi vermemesi ve bununla birlikte oluşan sıkıcılığı. Bir de bu oyunun YouTube'daki videoları artık eskisi gibi değil. Eskiden PvP ve Hunger Games videoları çokça izlenirdi. Şimdiyse full role play odaklı videolar hakim olmuş durumda ve bu da oyunun severlerini ve oynayanları oyundan büyük ölçüde soğutuyor. Ben ilk başta bu tarz olayları çok takmazdım; ancak artık neredeyse her platformda Minecraft'ı bu derece rezil eden insanları görünce ben de yavaş yavaş oyundan soğumaya başladım. En sonunda ise artık sadece yarım saat Hypixel'de takılıp kapattığım bir oyun haline geldi bu oyun. Gerçekten bir zamanlar deli gibi oynadığım bu oyunu bu kadar süredir oynamayı bırakmam beni üzüyor.

Peki ya sizin bu oyunla alakalı düşündükleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlarımla bütün yıl YKS bitsin de MC başlayalım diye konuşmuştuk. Sonuç: 2 saat oynayıp çıktık ve 3 haftadır girmedik.
Artık limite ulaşmışız bence.
1784899749876.webp

Arkadaşlarımla bütün yıl YKS bitsin de MC başlayalım diye konuşmuştuk. Sonuç: 2 saat oynayıp çıktık ve 3 haftadır girmedik.
Artık limite ulaşmışız bence.

Bizde 1 yıl önce 2 arkadaşla yapı sunucusu açtık İstanbul'u yaptık gayet de güzel oldu çok gerçekçiydi ama bazı yapılar yoktu. 5 aydır falan oynamıyorduk 4 gün önce 15 Temmuz köprüsünü yaptık. Devam etme kararı almıştık ama 4 gündür girmiyoruz.😊

2016'da MCSG'nin kapanması zaten birçok oyuncuyu öldürdü. Birkaç ay önce tekrar açılmış olmasına rağmen oyuncu sayısının 100'ü geçmemesi, bazı defterlerin kapandığını gösteriyor

Geçen canım Minecraft oynamak istedi, Launcher'ı açtım geri kapattım. Sonra aklıma ilk Minecraft'la tanışma hikayem geldi. Dedim keşke eskilere geri dönebilme şansım olsa.

Bende çok küçükken Play Store'dan minecraftı 24,99 TL'ye almıştım. O gün çok sevinmiştim.

Bende çok küçükken Play Store'dan minecraftı 24,99 TL'ye almıştım. O gün çok sevinmiştim.

Tam hatırlamıyorum ama bana da bir eski arkadaşım indirmişti 1.7.4 versiyonunu. O zamanlar küçüktüm tabii, mağaraya falan girince korkuyordum seslerden dolayı. Arkada eminem çalardı ben de Minecraft'ta takılırım. Aaah ah, torunlarıma anlatacağım.