My Asset 1

Gelişen
RTX ekran kartına sahibim ve en güncel sürücüler kurulu olmasına rağmen oyunda YouTube'daki içeriklerdeki gibi gerçekçi bir ışık yaymıyor. Işın izlemeyi açtığımda sadece kapkaranlık ufak bir güneş yansıması oluyor.

6ea8ae1d-4c5d-476f-96d4-2f2066d591fc.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-09 180744.webp

Üstteki benim oyun içinden aldığım ekran görüntüsü, alttaki de internetten aldığım görüntü. Bu bir sorun mu?

RTX ekran kartına sahibim ve en güncel sürücüler kurulu olmasına rağmen oyunda YouTube'daki içeriklerdeki gibi gerçekçi bir ışık yaymıyor. Işın izlemeyi açtığımda sadece kapkaranlık ufak bir güneş yansıması oluyor.

Eki Görüntüle 264364

Eki Görüntüle 264365

Üstteki benim oyun içinden aldığım ekran görüntüsü, alttaki de internetten aldığım görüntü. Bu bir sorun mu?
Sürücüleriniz güncel mi?

Color, light and Shadow RTX. Ancak diğerlerini de denedim. Sorun diğer haritalarda da var.

Eki Görüntüle 264374Eki Görüntüle 264375

İnternetteki videolarda daha gerçekçi ve benim aldığım ekran görüntüsü bu şekilde.
Oyunda video ayarlarında parlaklığı yükseltmeyi ve ışın izlemeyi kapalıysa açmayı dener misiniz? Oyuna döndükten sonra sanırım L ya da Ş tuşu olması lazım o tuşla ışın izlemeyi açıp kapatabiliyorsunuz. Belki orada kapalı kalmıştır.

Oyunda video ayarlarında parlaklığı yükseltmeyi ve ışın izlemeyi kapalıysa açmayı dener misiniz? Oyuna döndükten sonra sanırım L ya da Ş tuşu olması lazım o tuşla ışın izlemeyi açıp kapatabiliyorsunuz. Belki orada kapalı kalmıştır.

Parlaklık full. Işın izleme açık zaten.

Parlaklık full. Işın izleme açık zaten.
Işın izleme açılamamış gibi gözüküyor ekran fotoğraflarında. Klavyeden Ş tuşuyla on/off yapmak dışında başka bir çözüm önerim yok maalesef. Oyunu silip tekrar yüklemek ve ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip NVIDIA'nın sitesinden tekrar kurmak çözüm olabilir.