Merhaba, düz ilerlerken falan oyun akıcı sorun yok fakat sağa ve sola bakmaya çalıştığımda FPS drop yiyorum, FPS 60'a falan düşüyor.
Sebebi nedir?
Laptop kullanıyorum.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3550H
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650
Video kaydı:
Çözüldü, Javayı silip geri yükledim.
Mouse yazılımındaki özellikleri kapattım. (Ani hassasiyet değişimleri yaratıyordu oyunda.)
- Minecraft'ta FPS düşüşleri genellikle grafik ayarlarından, sürücülerden veya arka planda çalışan uygulamalardan kaynaklanabilir. Ancak senin çözümleri de gayet makul. Aşağıda FPS düşüşlerinin genel sebeplerini ve nasıl önlenebileceğini sıralıyorum:
1.
Java Sürümü:
- Eski veya hatalı bir Java sürümünde sorun olabilir. Java'yı silip yeniden yüklemek, varsayılan ayarları sıfırlamak açısından iyi bir adımdır.
2.
Grafik Ayarlarını Kontrol Et:
- Minecraft içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin:
- Görsel efektleri (gölgeler, parıltı vb.) azaltın.
- Render distance'ı düşürün.
3.
Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle:
- NVIDIA kontrol panelinden ekran kartı sürücülerini güncellediğinizden emin olun.
4.
Donanım ve Termal Yönetim:
- Laptopun aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Termal yönetim sorunları, FPS düşüşlerine neden olabilir. Laptopun altındaki havalandırma deliklerinin açık olduğuna emin olun.
5.
Arka Plan Uygulamaları:
- Oyun oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatırsanız performans artışı elde edebilirsiniz.
6.
Bağlantı Sorunları:
- İnternet bağlantınızda sorun varsa, özellikle çok oyunculu modda FPS düşüşleri yaşanabilir. Wi-Fi yerine kablolu bağlantıyı tercih edin.
7.
Sinonim Kullanımı:
- Eğer özel bir mouse yazılımı kullanıyorsanız, DPI ayarlarını ve hissettirici özellikleri kapatmışsınız. Bu, oyundaki hassasiyet değişimlerini ve FPS düşüşlerini düzeltebilir.
Bu adımları uygulayarak FPS düşüşlerinizi büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detayda yardımcı olabilirim.