Mini LED vs OLED

OLED tabi ki her yönden daha iyi ama Mini LED IPS panellerde de renk kalitesi yeterince iyi oluyor ve yanma gibi dertleri yok. O yüzden tercih edilebilir belki.

Monitör iyi. Başka da alternatif yok zaten.

Peki hocam teşekkür ederim sizce aradaki fiyat farkını verip XG32UCWMG mi alayım yoksa bu MSI Mini LED yeterli olur mu?
Bence en az 25-30 bin fiyat farkı olur.

OLED tabii ki her yönden daha iyi ama mini LED IPS panellerde de renk kalitesi yeterince iyi oluyor ve yanma gibi dertleri yok. O yüzden tercih edilebilir belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam teşekkür ederim sizce aradaki fiyat farkını verip XG32UCWMG mi alayım yoksa bu MSI Mini LED yeterli olur mu?
Bence en az 25-30 bin fiyat farkı olur.

"Yeterli" tanımınızı bilemediğim için yorum yapamıyorum, en iyi deneyimi istiyorsanız tabi ki OLED almalısınız ama şahsen ben Mini LED tercih ederdim.

"Yeterli" tanımınızı bilemediğim için yorum yapamıyorum, en iyi deneyimi istiyorsanız tabii ki OLED almalısınız ama şahsen ben mini LED tercih ederdim.

Peki hocam nedenini sorabilir miyim neden Mini LED tercih ederdiniz? Ben de büyük ihtimalle Mini LED alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hunharca kullanacaksan Mini LED, üsturuplu kullanacaksan OLED.

Bunun dışında odan çok ışık alıyorsa Mini LED bir monitör seçmen yararına olur. Parlaklık bakımından OLED'e kıyasla daha yüksekler.

Yok IPS idi sanırım veya VA.
OLED veya Mini LED alacak para çoğu kişide yok
Mini LED bir panel türü değil, arka aydınlatma türü. Yani Mini LED arka aydınlatmayı IPS veya VA panel ile desteklemen gerekiyor. Mini LED'de piksel yok. Piksel işlevini VA veya IPS panel ekleyerek tamamlıyorsun.

Sabit, piksellerin çok değişmediği ekrana çok baktığım için. OLED'de bir tık risk oluyor o.

Hocam peki kararımı değiştirip OLED almaya karar verdim ben ama sizce hangi monitör daha iyidir Gigabyte MO27Q28G mi daha iyi olur yoksa XG32UCWMG mi ben 4K çözünürlük istiyorum ondan arada kaldın.

Hocalarım sizce ne yapmalıyım @Hamza Ensar Sağlam @BerkayZ87 @2254

Son düzenleme:

Ben olsam MO27Q28G alırdım. Ne kadar yeni nesil OLED panel o kadar iyi renkler ve dayanıklılık.

Ben olsam MO27Q28G alırdım. Ne kadar yeni nesil OLED panel o kadar iyi renkler ve dayanıklılık.

Ama MO27Q28G 2K hocam ya ben 4K istiyorum ne yapacağım ya bir türlü karar veremiyorum 4K kullanınca vazgeçmekte istemiyorum ama içimden diyorum şimdi yeni nesil çıktı renkler parlaklık vs her şey daha iyi.

Ama MO27Q28G 2K hocam ya ben 4K istiyorum ne yapacağım ya bir türlü karar veremiyorum 4K kullanınca vazgeçmekte istemiyorum ama içimden diyorum şimdi yeni nesil çıktı renkler parlaklık vs her şey daha iyi.

Hocam kaliteli panele sahip IPS monitörlerde var arkadaşımın ki gibi. İlla OLED veya mini LED almak zorunda değilsiniz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…