Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arlecchino

Başarılı
Ne yaparsam yapayım oluşmuyor %0 da kalıyor. Güç kaynağı ya da ekran kartından şüpheleniyorum emin olabilmek için dump dosyasına bakayım diyorum ama %0 da kaldığı için oluşmuyor. Sizce nasıl emin olabilirim ona göre hareket edeceğim bütçem kısıtlı. OCCT Power testinde herhangi bir sorun yok fakat ekran kartına aynı anda VRAM ve GPU testi yaptığımda sistem mavi ekrana düşüyor. Acaba PSU'nun 12v kanalı ekran kartına VRAM ile birlikte test yaptığım için anlık olarak yetmiyor mu? Çünkü 1-2 saniye 200W üzeri gözüküyor sonra 140-160 arası gidip geliyor ve 11.5v a kadar düşüyor. PSU VS550 ekran kartı ROG 2060. bellekleri ve depolamayı ayrı olarak test ettim onlarda sorun yok ısılarda normal.

Çözüm
Birden çok kere BIOS ayarlarını değiştirdim sonuç aynı. Hatta bu sondaki mavi ekranlar yoktu onlar konuyu açtıktan sonra oluştu. Bellek frekansı düşürdüm, bellekleri tek tek denedim, PBO kapattım, ekran kartının BIOS modunu değiştirdim, DDU ile sürücüleri silip yükledim, chipset sürücülerini güncelledim ama nafile. Memtest yapılıyor %75 de henüz herhangi bir sorun olmuşmadı. Güç kaynağı için Power testi yaparsam sorun yok ama ekran kartının GPU ile VRAM testini aynı anda yaparsam sistem gidiyor. Genshin açarsam da sistem gidiyor yani VRAM ile GPU aynı anda kullanılınca sistem gidiyor. VRAM'leri i tek başına test ettim hiçbir grupta sorun gözükmüyor GPU testinde de sorun yok fakat aynı anda kullanılınca yamuluyorlar. Bu arada GPU ile VRAM testini aynı anda yapınca tbp 160'a kadar düşüyor. Ekran kartı mı besleme yapamıyor yoksa güç kaynağı mı yoksa ikisinde de sorun yok RAM'lerde mi çözemedim. Ekran kartına VRAM'lerle undervolt yaptığımda oyunlarda herhangi bir sorun oluşmuyor bu yüzden bana sorun ekran kartında ya da güç kaynağında gibi geldi. RAM'lerden dolayı konuyu açtıktan oluşan sorun şu anda tam önceliğim değil. Ekran kartını yeni aldım eğer konuyu açma sebebimdeki sorun ondan kaynaklı ise aldığım kişiye geri vereceğim. En iyisi yarın bir bilgisayarcıya gidip ekran kartını tek başına deneyeyim...

Güç kaynağı değiştirdim sorun devam etti yani kaynağı ekran kartındanmış. RAM'ler de Memtest'i geçti.
Olay görüntüleyicisi içerisinden özel görünümler başlığı > Yönetim olayları kısmını da evtx biçiminde kaydedip paylaşman iyi olacak.

Raporlarda sistemin mavi ekran dökümü oluşturduğunu görüyorum aslında.

Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
Tarih: 11.03.2025 01:10:25
Olay Kimliği: 1001
Görev Kategorisi:Yok
Düzey: Hata
Anahtar sözcükler:
Kullanıcı: SYSTEM
Bilgisayar: bilgisayaaar
Açıklama:
Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x0000001a (0x0000000000008886, 0xffffb1000474b0d0, 0xffffb10004731ab0, 0x0000000000000504). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\Minidump\minidump\031125-6218-01.dmp. Rapor Kimliği: 6e72a193-4a6a-4672-9a8c-59f2f5dbdf99.

Bu dökümü yaklaşık 20 dakika önce başarılı bir şekilde yüklemiş... Konumu yeşil ile işaretlediğim gibidir ve buradaki hatamız 0x1A'nın argüman 1 değeri 8886 olarak görünüyor. Bu da bekleme listesinde aynı sayfa önceliği değerlerine sahip olması gereken iki sayfanın aynı sayfa önceliği değerlerine sahip olmadığını gösteriyor. Bunun en olası nedeni kötü bir RAM sayfasıdır...

Aynı şekilde bu konumda bir minidump daha bulunuyor. Diğer bir minidump ise aşağıdaki konumda bulunuyor galiba?

C:\Users\bsod1\minidump\031025-6687-01.dmp

Sistemin her zaman döküm oluşturamadığını ve sık sık ekran kartı sürücünün timeout hatasını yaşadığını görüyorum. Bu dump dosyalarını göremiyorsan sistemindeki temizlik programlarını kaldırmanı şiddetle tavsiye ederim. CCleaner gibi...

Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: volmgr
Tarih: 10.03.2025 04:27:14
Olay Kimliği: 161
Düzey: Hata
Anahtar sözcükler:Klasik
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: bilgisayaaar
Açıklama:
Döküm dosyası oluşturma, döküm oluşturma sırasındaki hata nedeniyle başarısız oldu. BugCheckProgress: 0x00040049

Aynı şekilde dump dosyalarının bu şekilde oluşmamasına bir disk problemi de sebep olabilir. Çok fazla ihtimal var gördüğüm kadarıyla...

Önce dump dosyalarını kontrol etmeni ve ardından RAM'lerini kontrol etmeni önereceğim. Sistemin sürekli mavi ekran verdiği için MemTest86 öneririm bu noktada.

Raporlarda sistemin mavi ekran dökümü oluşturduğunu görüyorum aslında.

Rich (BB code):
Günlük Adı: System.
Kaynak: Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
Tarih: 11.03.2025 01:10:25
Olay Kimliği: 1001.
Düzey: Hata.
Anahtar sözcükler:
Kullanıcı: SYSTEM.
Bilgisayar: bilgisayaaar.
Açıklama:
Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x0000001a (0x0000000000008886, 0xffffb1000474b0d0, 0xffffb10004731ab0, 0x0000000000000504). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\Minidump\minidump\031125-6218-01.dmp. Rapor Kimliği: 6e72a193-4a6a-4672-9a8c-59f2f5dbdf99.

Bu dökümü yaklaşık 20 dakika önce başarılı bir şekilde yüklemiş... Konumu yeşil ile işaretlediğim gibidir ve buradaki hatamız 0x1A'nın argüman 1 değeri 8886 olarak görünüyor. Bu da bekleme listesinde aynı sayfa önceliği değerlerine sahip olması gereken iki sayfanın aynı sayfa önceliği değerlerine sahip olmadığını gösteriyor. Bunun en olası nedeni kötü bir RAM sayfasıdır...

Aynı şekilde bu konumda bir minidump daha bulunuyor. Diğer bir minidump ise aşağıdaki konumda bulunuyor galiba?

Sistemin her zaman döküm oluşturamadığını ve sık sık ekran kartı sürücünün timeout hatasını yaşadığını görüyorum. Bu dump dosyalarını göremiyorsan sistemindeki temizlik programlarını kaldırmanı şiddetle tavsiye ederim. CCleaner gibi...

Rich (BB code):
Günlük Adı: System.
Kaynak: volmgr.
Tarih: 10.03.2025 04:27:14
Olay Kimliği: 161.
Düzey: Hata.
Anahtar sözcükler:Klasik
Kullanıcı: Yok.
Bilgisayar: bilgisayaaar.
Açıklama:
Döküm dosyası oluşturma, döküm oluşturma sırasındaki hata nedeniyle başarısız oldu. BugCheckProgress: 0x00040049.

Aynı şekilde dump dosyalarının bu şekilde oluşmamasına bir disk problemi de sebep olabilir. Çok fazla ihtimal var gördüğüm kadarıyla...

Önce dump dosyalarını kontrol etmeni ve ardından RAM'lerini kontrol etmeni önereceğim. Sistemin sürekli mavi ekran verdiği için MemTest86 öneririm bu noktada.

Hocam sondaki oluşan minidumplar mevcut ama GPU testindeki volmgr ve sonrasındaki Kernel Power hatasında oluşmuyor. 1 saat içerisinde konumu açma sebebim olmayan harici 3-4 defa mavi ekran yedim o yüzden sadece Kernel Power olanı atayım demiştim. Temizlik programı vesaire mevcut değil. Az sonra Memtest yapacağım fakat Kernel Power'ın sebebi nedir onu çözemedim. DDU ile farklı sürümleri temiz kurulum ile denedim. Ekran kartın sürücüsünün timeout yeme sebebi donanımsal olabilir mi?

Kernel Power hatası sistemin beklenmedik şekilde kapatıldığını gösteren bir uyarıdan başka bir şey değildir. Sisteminde hiçbir sorun yokken bile aniden kapansa yine bu hatayı görürsün. Hatta daha da arttırayım: Zamanında Windows sadece sistem yeniden başlatıldığı için donanım hatası uyarısı atıyordu. Yani o Kernel Power hataları sistemin mavi ekrandan dolayı beklenmedik şekilde kapatıldığı zaman sistemin kaydettiği raporlardan ibaret. Yani = Sonuç = Sebep değil. = Çıkarım yapılmaz bundan dolayı.

Dump dosyalarını da paylaş.

Ekran kartın sürücüsünün timeout yeme sebebi donanımsal olabilir mi?
Olabilir tabii ki. Şu an için ekran kartını biraz arka plana atacağım. Diğer donanımları test etmek lazım.

Kesin davranıp para harcamadan önce emin olmak gerekiyor. PSU hatası çok daha belli edebilirdi kendini diye düşünüyorum. Tabii bu olmayacağı anlamına gelmiyor.

Rich (BB code):
EXCEPTION_RECORD:  ffffd004f49a2ed8 -- (.exr 0xffffd004f49a2ed8)
ExceptionAddress: fffff807855f18e0 (nt!MiUnlinkUnusedControlArea+0x0000000000000058)
   ExceptionCode: c0000409 (Security check failure or stack buffer overrun)
  ExceptionFlags: 00000001
NumberParameters: 1
   Parameter[0]: 0000000000000003
Subcode: 0x3 FAST_FAIL_CORRUPT_LIST_ENTRY

Bu da diğer hata gibi, belli bir bellek alanındaki unlink işlemi sırasında bir hata oluştuğunu gösteriyor.

Rich (BB code):
  Device Locator                DIMM 0
  Bank Locator                  P0 CHANNEL A
  Memory Type                   1ah - DDR4
  Type Detail                   4080h - Synchronous Unbuffered (Unregistered)
  Speed                         3200MHz
  Manufacturer                  Unknown
  Serial Number                         
  Asset Tag Number              [String Not Specified]
  Part Number                   HKED4081CAA2F2HB2   
  Attributes                    1
  Extended Size                 0
  Configured Memory Speed       3200
  Minimum Voltage               1200
  Maximum Voltage               1200
  Configured Voltage            1200

Öncelik olarak tüm BIOS ayarlarını sıfırlayıp bilgisayarı tekrar kullanmayı dene. OCCT testlerini tekrar yap. Sorun çıkacak mı bakalım...

Birden çok kere BIOS ayarlarını değiştirdim sonuç aynı. Hatta bu sondaki mavi ekranlar yoktu onlar konuyu açtıktan sonra oluştu. Bellek frekansı düşürdüm, bellekleri tek tek denedim, PBO kapattım, ekran kartının BIOS modunu değiştirdim, DDU ile sürücüleri silip yükledim, chipset sürücülerini güncelledim ama nafile. Memtest yapılıyor %75 de henüz herhangi bir sorun olmuşmadı. Güç kaynağı için Power testi yaparsam sorun yok ama ekran kartının GPU ile VRAM testini aynı anda yaparsam sistem gidiyor. Genshin açarsam da sistem gidiyor yani VRAM ile GPU aynı anda kullanılınca sistem gidiyor. VRAM'leri i tek başına test ettim hiçbir grupta sorun gözükmüyor GPU testinde de sorun yok fakat aynı anda kullanılınca yamuluyorlar. Bu arada GPU ile VRAM testini aynı anda yapınca tbp 160'a kadar düşüyor. Ekran kartı mı besleme yapamıyor yoksa güç kaynağı mı yoksa ikisinde de sorun yok RAM'lerde mi çözemedim. Ekran kartına VRAM'lerle undervolt yaptığımda oyunlarda herhangi bir sorun oluşmuyor bu yüzden bana sorun ekran kartında ya da güç kaynağında gibi geldi. RAM'lerden dolayı konuyu açtıktan oluşan sorun şu anda tam önceliğim değil. Ekran kartını yeni aldım eğer konuyu açma sebebimdeki sorun ondan kaynaklı ise aldığım kişiye geri vereceğim. En iyisi yarın bir bilgisayarcıya gidip ekran kartını tek başına deneyeyim...

Güç kaynağı değiştirdim sorun devam etti yani kaynağı ekran kartındanmış. RAM'ler de Memtest'i geçti.

Son düzenleme:
Çözüm