Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sistemde muhtemelen Debugging Tools yok, o sebeple hata vermiş CMD komutu. Bu durumda ya dump dosyası oluşurken yarım kaldı veya içeriği bozuldu ya da bu dump yeni WinDbg Preview ile uyumsuz davranıyor. BlueScreenView ile de dener misiniz? BlueScreenView bazen WinDbg'nin açamadığı dumpları da okuyabiliyor. Yine buna benzer BSOD AI Analyzer sitesine yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Eğer onlarda da açılmazsa dump büyük ihtimalle kullanılabilir durumda değildir ve yeni oluşacak minidump dosyasını beklemeniz gerekecek.Dosyanın boyutu 5,48 MB, ve dediğiniz komutu girmeye çalıştığımda bu hatayı alıyorum.
Eki Görüntüle 252891
WinDbg alternatifi BSOD hata analiz aracı.
- Barış
- blue screen bluescreenview bsod analyzer mavi ekran mavi ekran analiz windbg
- Geliştirici Araçları
- Makaleler
- 20
Büyük ihtimalle sorun WinDbg'nin dump dosyasına erişememesinden kaynaklanıyor. Ekrandaki "Access denied" hatası da buna yönelik gibi. ".dmp" dosyasını masaüstüne kopyalayıp programı yönetici olarak çalıştırdıktan sonra tekrar açmayı dener misiniz? Bu sorun genelde direkt böyle çözülüyor. Çünkü Minidump klasörü sistem korumalı olduğu için WinDbg bazen erişim problemi yaşayabiliyor.
Halen olmadı, fakat farklı dmp dosyalarını açabiliyorum.Büyük ihtimalle sorun WinDbg'nin dump dosyasına erişememesinden kaynaklanıyor. Ekrandaki "Access denied" hatası da buna yönelik gibi. ".dmp" dosyasını masaüstüne kopyalayıp programı yönetici olarak çalıştırdıktan sonra tekrar açmayı dener misiniz? Bu sorun genelde direkt böyle çözülüyor. Çünkü Minidump klasörü sistem korumalı olduğu için WinDbg bazen erişim problemi yaşayabiliyor.
- Makaleler
- 20
O zaman WinDbg'den çok o dump dosyasının kendisinde problem olma ihtimali var. Çünkü diğer .dmp dosyalar açılıyorsa program ve yetkiler sorunsuz çalışıyor diyebiliriz. Sorunlu .dmp dosyasının boyutu normal mi? (0 KB veya aşırı küçükse dump bozulmuş olabiliyor.)Halen olmadı, fakat farklı dmp dosyalarını açabiliyorum.
Bir de CMD'yi yönetici olarak açıp şunu denemenizi rica edeceğim:
dumpchk "C:\Windows\Minidump\dosyaadı.dmp" ("dosyaadı" kısmına dump dosyasının tam adını yazmanız gerek.)Eğer burada da hata veriyorsa dump dosyası büyük ihtimalle eksik ya da bozuk oluşmuştur. Bu durumda yeni oluşacak minidump dosyasını analiz etmek daha mantıklı olur.
O zaman WinDbg'den çok o dump dosyasının kendisinde problem olma ihtimali var. Çünkü diğer.dmp dosyalar açılıyorsa program ve yetkiler sorunsuz çalışıyor diyebiliriz. Sorunlu.dmp dosyasının boyutu normal mi? (0 KB veya aşırı küçükse dump bozulmuş olabiliyor.)
Bir de CMD'yi yönetici olarak açıp şunu denemenizi rica edeceğim:
dumpchk "C:\Windows\Minidump\dosyaadı.dmp"("dosyaadı" kısmına dump dosyasının tam adını yazmanız gerek.)
Eğer burada da hata veriyorsa dump dosyası büyük ihtimalle eksik ya da bozuk oluşmuştur. Bu durumda yeni oluşacak minidump dosyasını analiz etmek daha mantıklı olur.
Dosyanın boyutu 5,48 MB, ve dediğiniz komutu girmeye çalıştığımda bu hatayı alıyorum.
- Makaleler
- 20
Sistemde muhtemelen Debugging Tools yok, o sebeple hata vermiş CMD komutu. Bu durumda ya dump dosyası oluşurken yarım kaldı veya içeriği bozuldu ya da bu dump yeni WinDbg Preview ile uyumsuz davranıyor. BlueScreenView ile de dener misiniz? BlueScreenView bazen WinDbg'nin açamadığı dumpları da okuyabiliyor. Yine buna benzer BSOD AI Analyzer sitesine yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Eğer onlarda da açılmazsa dump büyük ihtimalle kullanılabilir durumda değildir ve yeni oluşacak minidump dosyasını beklemeniz gerekecek.Dosyanın boyutu 5,48 MB, ve dediğiniz komutu girmeye çalıştığımda bu hatayı alıyorum.
Eki Görüntüle 252891
WinDbg alternatifi BSOD hata analiz aracı.
- Barış
- blue screen bluescreenview bsod analyzer mavi ekran mavi ekran analiz windbg
- Geliştirici Araçları
Son düzenleme:
Önceki aldığım mavi ekran hatalarına da baktım zaten çoğunda aynı şeyi söylüyor, muhtemelen bunda da aynı şeyi söylüyordur sistemim iyi olmasına rağmen bilgisayarda garip garip şeyler oluyor anlamadım gitti, bununla ilgilide konu açacağım yakında. Bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Sistemde muhtemelen Debugging Tools yok, o sebeple hata vermiş CMD komutu. Bu durumda ya dump dosyası oluşurken yarım kaldı veya içeriği bozuldu ya da bu dump yeni WinDbg Preview ile uyumsuz davranıyor. BlueScreenView ile de dener misiniz? BlueScreenView bazen WinDbg'nin açamadığı dumpları da okuyabiliyor. Yine buna benzer BSOD AI Analyzer sitesine yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Eğer onlarda da açılmazsa dump büyük ihtimalle kullanılabilir durumda değildir ve yeni oluşacak minidump dosyasını beklemeniz gerekecek.
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyaların hepsini paylaşın bakalım. Bence sorun raporun açılmaması değil ki denildiği gibi rapor RAM'e yazılırken bozuk yazılabilir ya da hiç yazılamayabilir. Eğer tüm dosyalar aynıysa bozuk olan raporla beraber paylaşın inceleyelim.
Yeni konular
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük
-
-
-