Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar, başlıktan da anlayacağınız üzere garip bir durum içerisindeyim.
Dün SSD'ye attığım format ile birlikte Windows 11 yükledim, sürücülerimi güncelledim. Bugün ise R6 oynarken bir anda bilgisayarım kilitlendi ve "Kernel Data Inpage Error" hatası aldım. Biraz bekledim ama %0 artmayınca dereceli maçıma dönebilmek için güç tuşundan bilgisayarımı yeniden başlattım. Tabii ki minidump dosyası da oluşmadı. Minidump dosyası oluşabilmesi ve hatanın kaynağını kesin olarak bulabilmek için aynı türden mavi ekran hatasını nasıl alabilirim?
R6'ya tekrar girip biraz oynadım ama işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Diğer disklerime göre yeni aldım sanırım birkaç ay oluyor. 4-5 kez format attım aldığımdan beri. HDD'yi çıkartıp ne yapmalıyım ?
@bicy in de dediği gibi Seagate sorunlu. Verilerin varsa yedekle ve bir daha kullanma. Bir daha da Seagate alma.

2 Diski de çıkarttım şimdilik herhangi bir hata almadım, yapabileceğim başka bir şey var mı ?
Windows 10 kullanmak. 11'de çok fazla sorun yaşanıyor hala. Olay yöneticisi verilerini inceledim bir sürü sürücü sorunu var.
Merhabalar, başlıktan da anlayacağınız üzere garip bir durum içerisindeyim.
Dün SSD'ye attığım format ile birlikte Windows 11 yükledim, sürücülerimi güncelledim. Bugün ise R6 oynarken bir anda bilgisayarım kilitlendi ve "Kernel Data Inpage Error" hatası aldım. Biraz bekledim ama %0 artmayınca dereceli maçıma dönebilmek için güç tuşundan bilgisayarımı yeniden başlattım. Tabii ki minidump dosyası da oluşmadı. Minidump dosyası oluşabilmesi ve hatanın kaynağını kesin olarak bulabilmek için aynı türden mavi ekran hatasını nasıl alabilirim?
R6'ya tekrar girip biraz oynadım ama işe yaramadı.
Minidump olmadığı için ihtimalleri sıralayacağım. Bazen minidump oluşmasa bile hatanın sebebini ihtimaller üzerinden bulabiliriz.

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR 0x7A için:
*Disk arızasına bağlı olarak, bad sector sorunu, sanal bellek, SATA kablosu arızası. Dolayısıyla I/O hataları.

Diskin SMART verilerini CrystalDiskInfo yükledikten sonra, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer 10 DEC olarak ayarla ve eksiksiz olarak değerleri paylaş.

Disk hatası %90 ihtimalle.

Kayıt defteri üzerinden aşağıdaki değerleri kontrol et.
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl
 AutoReboot REG_DWORD 0x1
 CrashDumpEnabled REG_DWORD 0x7
 DumpFile REG_EXPAND_SZ %SystemRoot%\MEMORY.DMP
 DumpLogLevel REG_DWORD 0x0
 EnableLogFile REG_DWORD 0x1
 LogEvent REG_DWORD 0x1
 MinidumpDir REG_EXPAND_SZ %SystemRoot%\Minidump
 MinidumpsCount REG_DWORD 0x5
 Overwrite REG_DWORD 0x0
 DumpFilters REG_MULTI_SZ MfeEpeHb.sys\0dumpfve.sys
 AlwaysKeepMemoryDump REG_DWORD 0x0

Bu değerlerin yanı sıra küçük bellek dökümü -ki kendisini buradan da ayarlayabiliyorsun- ayarının seçili olduğundan emin ol.

Rehberdeki gibi yönetim olayları logunu paylaş:
- Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

Bu arada oluşmama sebebi disk kaynaklı da olabiliyor. Tabii bu sadece benim gözlemim.

Hayır, bilgisayarınıza bilinçli olarak mavi ekran hatası aldıramazsınız. Mavi ekran hataları genellikle sistemsel sorunlar, donanım uyumsuzlukları veya yazılım problemleri gibi ciddi sorunlara işaret eder.

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası için şu yöntemi deneyebilirsiniz;

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün ama NotMyFault; sadece öğrenme amacıyla kasıtlı olarak 'belirli hata kodlarına ait dosyalar' oluşturan bir eğitim aracı sadece.

Son düzenleme:
Disk hatası %90 ihtimalle.

Kayıt defteri üzerinden aşağıdaki değerleri kontrol et.
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl
 AutoReboot REG_DWORD 0x1
 CrashDumpEnabled REG_DWORD 0x7
 DumpFile REG_EXPAND_SZ %SystemRoot%\MEMORY.DMP
 DumpLogLevel REG_DWORD 0x0
 EnableLogFile REG_DWORD 0x1
 LogEvent REG_DWORD 0x1
 MinidumpDir REG_EXPAND_SZ %SystemRoot%\Minidump
 MinidumpsCount REG_DWORD 0x5
 Overwrite REG_DWORD 0x0
 DumpFilters REG_MULTI_SZ MfeEpeHb.sys\0dumpfve.sys
 AlwaysKeepMemoryDump REG_DWORD 0x0

Bu değerlerin yanı sıra küçük bellek dökümü -ki kendisini buradan da ayarlayabiliyorsun- ayarının seçili olduğundan emin ol.

Rehberdeki gibi yönetim olayları logunu paylaş:
- Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

Bu arada oluşmama sebebi disk kaynaklı da olabiliyor. Tabii bu sadece benim gözlemim.
Merhabalar, minidump ayarlarım açık onları kontrol ettim, regedit kısmında da yazdıklarınızla uyuşuyor. Ben dereceli oynarken mavi ekran yiyince bir anlık sinirle yeniden başlattığım için muhtemelen minidump dosyası oluşamadı.

Yönetim olaylarını şöyle paylaşayım: YönetimOlayları

Disk değerlerimi de paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    39,8 KB · Görüntüleme: 109
  • 2.webp
    2.webp
    60,2 KB · Görüntüleme: 87
  • 3.webp
    3.webp
    77,8 KB · Görüntüleme: 115
Disk hataları var. Seagate disk de sağlıksız gözüküyor. Buraya kadar her şey normal ama aklıma takılan şu:
Dün SSD'ye attığım format ile birlikte Windows 11 yükledim,
Bu disk yeni mi alındı?

Eğer yeni değilse 1TB HDD'yi çıkarıp öyle gözlemle. Format yeni olduğu için çok fazla olay raporu da kaydedilmemiş.

Dosya Ekleri

• fgdghf.webp
    fgdghf.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 110
Disk hataları var. Seagate disk de sağlıksız gözüküyor. Buraya kadar her şey normal ama aklıma takılan şu:

Bu disk yeni mi alındı?

Eğer yeni değilse 1TB HDD'yi çıkarıp öyle gözlemle. Format yeni olduğu için çok fazla olay raporu da kaydedilmemiş.
Diğer disklerime göre yeni aldım sanırım birkaç ay oluyor. 4-5 kez format attım aldığımdan beri. HDD'yi çıkartıp ne yapmalıyım ?