ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhaba. Hayatımda hiç mining işi yapmadım ancak mining işine başlamak istiyorum. Elektriğin çoğunu güneş enerjisi sistemimden karşılayabilirim. Nasıl başlanır? Sistemi kendim kurabilir miyim? Normalse donanım bilgim iyidir ancak mining nasıl yapılır vs. hiçbir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. 10 adet 4090 olacak. Ben kendime değil aslında, durumu iyi olan bir arkadaşıma.

Neden açıklar mısınız kısaca?
Bende çok anlamamda. 2.el ekran kartı alırken geçen, bir videoya denk geldim. 4 ay önce çekilmişti 10-15 ekran kartını kurmuş sistemli 24 saatlik kazancı 5 dolar mı ne oluyormuş. Eskiden tanesi 5 dolar kazandırıyor demişti. Elektrik beleşte olsa alacağın ekran kartlarının parası çıkar mı bilemem.

Mining artık karlı bir iş değil hocam üzgünüm :)
On tane ekran kartı çok değil.
Günde 5-10 dolar para kazanmak için bu işe girilmez. Ekran kartları kendini amorti edeceği vakit çoktan bozulmuş mahvolmuş olacaklar.

Arkadaşınız makine öğrenmesine yatırım yapıp bununla ilgili bir girişim kurabilir o ekran kartlarıyla.

Şu anda "yapay zeka" muhabbetinden ekmek yiyen çok girişim var. Basit bir Stable Diffusion forku ile "yazıyı görsele çeviren yapay zeka" pazarlaması yapıp ufak bir katma değer ile para kazanılabilir. Bu ne kadar sürdürülebilir olur, kaç yıl üzerinden ekmek yenir veya yanına birkaç ayrı girişim daha yapmak gerekebilir mi bilemem ;) Due dilligence gerekir. Farklı farklı makine öğrenimi modelleri, güzel bir arayüz, mobil uygulama ve web sitesi, pazarlama taktikleri, sosyal medyanın gücü kullanılır, buna LLM modelleri de eklenebilir. Daha fazlası üzerine yoğunlaşılır beyin fırtınası yapılır, ben daha fazla konuşmayayım meslek sırrı açık etmeyeyim, arkadaşın beni işe almak isterse ulaşabilir, full-stack web, oyun ve uygulama geliştiricisiyim. :D :D Hahaha.

Şu anda "yapay zeka" muhabbetinden ekmek yiyen çok girişim var. Basit bir Stable Diffusion forku ile "yazıyı görsele çeviren yapay zeka" pazarlaması yapıp ufak bir katma değer ile para kazanılabilir.
Yapay zeka tıp alanında bile tehdit. Tanılar tutarlı veriyor güzel işler çıkartıyormuş.
Dil alanında da süper.

Sonumuz hayırlı olsun.