2021 neydi ya öyle. Ekran kartları altın değerindeydi, stoklar yoktu, çok fazla pahalıydı kartlar. 3000 serisi zaten Mining yüzünden bu kadar pahalı.
2019'da RX 5700 XT kart almıştım 2400 TL'ye. 2021'di sanırım, miningciler seviyormuş o kartı, iyi para ediyor diye 10bin TL'ye satmıştım. Sonra gidip MSI 6700 XT almıştım 8500 TL'ye. Sonra onu da 4-5 ay sonra 17500'e sattım bi miningciye yine. Ardına, 1 ay sonra gidip 14.500'e Rog Strix 6700 XT almıştım Amazon Japonya'dan almış birinden sıfır kutu ve hala da bunu kullanıyorum. Baya serüvenli bir dönemim olmuştu o aralar. Hem kar etmiştim hem de üst karta geçmiştim.2021 neydi ya öyle. Ekran kartları altın değerindeydi, stoklar yoktu, çok fazla pahalıydı kartlar. 3000 serisi zaten Mining yüzünden bu kadar pahalı.
Peki ne kullaniyorlar?Madencilik bitmedi. Hala kazılan bloklar var. Ekran kartıyla kazmak kazançlı değil. Hele Türkiye gibi elektriğin ve donanımın pahalı olduğu yerde hiç değil...
Pandeminin sonlarına doğru öldü zaten.
Zaten mining kartları o zamanlardan kalma.
Bunun gibi farklı donanım kümeleri kullanıyorlar. Bu cihazları sadece BTC için değil diğer ürünler için de kullanabiliyorsunuz.
Gene de bayağı bir popülerlik kaybetti.Antminer ile devam eden var veya alt coinlerin çoğunda devam eden rigler var.
Antminer ile Ekran karti performansi bir mi?Antminer ile devam eden var veya alt coinlerin çoğunda devam eden rigler var.