Az önce mitoloji ile alakalı bir konu açacaktım ama kategori olmadığını fark ettim. Felsefeye de açmak istemedim, uzak geliyor bu konular birbirinden. Mitoloji ile alakalı kategori açılabilir bence.
Konunun Tarih veya Felsefe kategorisine açılması daha mantıklı. Felsefe hakkında temel bilgiye sahipseniz zaten mitolojinin Felsefenin gelişiminde büyük bir payı olduğunu bilirsiniz. Ek olarak efsanevi/destansı bir anlatımı olması nedeniyle edebiyatı bile ilgilendirebilir. Mesela Homeros’un destanları edebi metinlerdir. Sırıtmaz yani Tarih, Edebiyat ve Felsefe kategorisinde, çok da gerekli değil.
Konunun Tarih veya Felsefe kategorisine açılması daha mantıklı. Felsefe hakkında temel bilgiye sahipseniz zaten mitolojinin Felsefenin gelişiminde büyük bir payı olduğunu bilirsiniz. Ek olarak efsanevi/destansı bir anlatımı olması nedeniyle edebiyatı bile ilgilendirebilir. Mesela Homeros’un destanları edebi metinler de denebilir. Sırıtmaz yani Tarih, Edebiyat ve Felsefe kategorisinde, çok da gerekli değil.