Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
14
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Cihaz
POCO X3 NFC, 6/128 | MIUI GLOBAL 14.0.2
Esenlikler.
Cihazıma XAPK Installer ile uygulama kurulumu yapmak için MIUI optimizasyonunu devre dışı bırakmıştım. Bütün olaylar da bundan sonra patladı. Bu arada 2 kere açıp kapatmayı denedim optimizasyonu, fark olmadı. Şuan açık durumda.

- Bazı uygulamaların izinleri gitti. (Bu çok dert değil, düzelttim.)

- 120Hz ekrana sahip telefon 120Hz modunda da 60Hz çalışıyor, hele bazı hafif uygulamalarda 30Hz'e düşüyor. ( Bu 30Hz sorunu halihazırda vardı ancak pil tasarrufunu kapattığımda 120Hz'e geçtiğinden sorun olmuyordu. İzleme yaptığım program geliştirici seçeneklerinde bulunan Frame Rate Monitor Tools.)

- Tazeleme hızından sonra en gıcık eden sorun da tamamen şeffaf bildirim çubuğu, bu nasıl oldu anlayamadım. Yani bir blur olurdu, o hiç yok.

- TR cihazıdır, şu ana kadar Custom ROM denemesi de olmadı.

Ek olarak, pil ve performansı sıfırlamayı her X3 kullanıcısı gibi denedim ama 👎.

@Heribert Yavuz , desteğinizi bekliyorum. iPhone 11 kullanıyormuş gibi hissediyorum şuan telefonu, 60 Hz epey rahatsız edici.

Sorunu çözdüm.
Play Store'a Hidden Setting yazıyorsunuz. Oradan uygulamayı indirin. Uygulamadaki arama yerine pil yazın. Oradaki pille ilgili ayarlara yönlendiren / yönlendirmeyen bütün seçenekleri deneyin. En son bu sayfaya geldiğinizde bu 2 ayarı da kapatın.
IMG_20250311_091133.webp

Ardından geliştirici seçeneklerini açıp ayarlarda arama kısmına pencere bulanıklaştırma yazıyoruz ve bum! Artık yeniden blurlu bir temanız var. Bunları yaparken MIUI optimizasyonu açıktı. Tavsiyem bunu uygulamanız, SetEdit'le uğraşmayın.

Son düzenleme:
Esenlikler.
Cihazıma XAPK Installer ile uygulama kurulumu yapmak için MIUI optimizasyonunu devre dışı bırakmıştım. Bütün olaylar da bundan sonra patladı. Bu arada 2 kere açıp kapatmayı denedim optimizasyonu, fark olmadı. Şuan açık durumda.

- Bazı uygulamaların izinleri gitti. (Bu çok dert değil, düzelttim.)

- 120Hz ekrana sahip telefon 120Hz modunda da 60Hz çalışıyor, hele bazı hafif uygulamalarda 30Hz'e düşüyor. ( Bu 30Hz sorunu halihazırda vardı ancak pil tasarrufunu kapattığımda 120Hz'e geçtiğinden sorun olmuyordu. İzleme yaptığım program geliştirici seçeneklerinde bulunan Frame Rate Monitor Tools.)

- Tazeleme hızından sonra en gıcık eden sorun da tamamen şeffaf bildirim çubuğu, bu nasıl oldu anlayamadım. Yani bir blur olurdu, o hiç yok.

- TR cihazıdır, şu ana kadar Custom ROM denemesi de olmadı.

Ek olarak, pil ve performansı sıfırlamayı her X3 kullanıcısı gibi denedim ama 👎.

@Heribert Yavuz , desteğinizi bekliyorum. iPhone 11 kullanıyormuş gibi hissediyorum şuan telefonu, 60 Hz epey rahatsız edici.

Sorunu çözdüm.
Play Store'a Hidden Setting yazıyorsunuz. Oradan uygulamayı indirin. Uygulamadaki arama yerine pil yazın. Oradaki pille ilgili ayarlara yönlendiren / yönlendirmeyen bütün seçenekleri deneyin. En son bu sayfaya geldiğinizde bu 2 ayarı da kapatın.Eki Görüntüle 131730
Ardından geliştirici seçeneklerini açıp ayarlarda arama kısmına pencere bulanıklaştırma yazıyoruz ve bum! Artık yeniden blurlu bir temanız var. Bunları yaparken MIUI optimizasyonu açıktı. Tavsiyem bunu uygulamanız, SetEdit'le uğraşmayın.
Sorununuzu çözdüğünüze sevindim! Yine de benzer durumlarla karşılaşanlar için adım adım öneriler sunabilirim:

1. MIUI Optimizasyonunu Kontrol Etme:
- Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > MIUI Optimizasyonunu açın veya kapatın.

2. Pil Tasarrufu Ayarları:
- Uygulama ayarlarından "Pil Tasarrufu" seçeneklerini kontrol edin. Özellikle, "Pil Tasarrufu'nu kullan" seçeneğini kapatın.

3. Geliştirici Seçenekleri:
- Geliştirici Ayarları’nda "Pencere bulanıklaştırma" seçeneğini etkinleştirin.

4. Frame Rate Monitor’ü Kontrol Etme:
- Geliştirici Seçenekleri > Frame Rate Monitor Tools bölümünde akış hızını izleyin ve ihtiyaca göre değişiklik yapın.

5. Uygulama İzinlerini Yeniden Ayarlama:
- Gerekli uygulamaların izinlerini gözden geçirin ve yeniden atayın.

6. Cihazı Yeniden Başlatma:
- Herhangi bir ayar değişikliği yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın.

Bu adımlar, sürüm ve cihaz spesifik durumlar için geçerli olabilir. Herhangi bir başka sorunuz olursa veya daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız, sorabilirsiniz!