Miyop için verilen gözlük sürekli takılmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre Human
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 250

Emre Human

Üstün
Derste arkada göremiyorum diye göz doktoruna gittim bugün. Her iki gözde de -1,5 miyop var mış, uzağı göremiyormuşum yani. Günlük hayatta bir problem yaşamıyorum aslında derste takarım niyetiyle alacaktım ancak doktor sabah akşam tak dedi. Aldım şu an gözlüğü burnuma baskı yapmaya başladı doğal olarak. Dışarısı baya 1080p idi çok iyiydi de eve geldiğimde bilgisayar başında o kadar da büyük bir fark yok. Yakını görüyorum yani zaten. Ben bunu sadece derste taksam sorun olur mu ki?

Not: Aralık 2024'te buna benzer konu açmışım şimdi fark ettim. 1 yıl geçmiş neredeyse fazla artmamış numara yine sevindim şahsen.

Son düzenleme:
Sorun olmaz. Lens düşünebilirsin.

Hocam 8k gözlüğe bayılınca daha uğraşmak istemiyorum açıkçası. Bu fiyatlar neymiş abi cebimizde para kalmadı.
Hocam 8k gözlük diye bi şey yok dolandırdı mı sizi gözükcü.

Camlar zaten ucuz fazla para verdiysen çerçeveye vermişsindir.

Hocam çerçeve 5k ydı camda 3k ydı total 8k oldu. Cam Anti refle kaplama ama o yüzden pahallı sanırım.

Fiyatlar şu an bu şekilde maalesef. Ben de 2.5astigmat için 10k verdim. Farklı opisyonlarla daha da artıyor. Cam karartma, mavı ışık filtresi vs.

@Emre Human Bence sürekli takman daha iyi. Her çıkarıp taktığında miden bulanır farklı odaktan dolayı.

Çerçeveye çok vermişiniz hocam özellikle rahatsız ediyosa.

@Emre Human Bence sürekli takman daha iyi. Her çıkarıp taktığında miden bulanır farklı odaktan dolayı.
Hocam bilgisayar başındayım şimdi burnumu rahatsız ediyor. Çıkarttığımda görüntüden bir şey de kaybetmiyorum zaten yakından sıkıntım yok dediğim gibi. Ekstraya gerek var mı bilemedim.

Kendimde ve çevremde gözlemlediğim miyop varken sürekli gözlük kullanılması gözü tembelleştiriyor. Bilimsel olarak yanlış gibi görünse de zorunda kalmadıkça kullanılmaması taraftarıyım. Astigmat ise tam tersi, zaten astigmat varken takmayınca baya bulanık oluyor mecburen takıyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…