Markayı çok önermediklerinden dolayı kararsız kaldım ama bundan mantıklı bir model göremedim benzer fiyatlara. Alınır mı veya farklı bir öneriniz var mı?
Bende MLD M300 var. Windows kurulu. Şu ana kadar sorun yaşamadım. HWID'de de hiç bozuk sektör uyarısı falan vermiyor. Tek sorunu DRAM'i olmaması. M700'de var mı bilmiyorum ama MLD bence güzel.
Artı ve eksilerini madde madde açıklayayım istersen.
Öncelikle artılar:
Mevcut piyasada DRAM'i olan en ucuz 1 TB NVMe SSD.
Phison E18 kontrolcüye sahip, aynı kontrolcüye sahip muadillerine göre ~3.000 TL daha ucuza satılıyor.
Eksiler ise şu şekilde:
Üreticiye ait resmi bir sayfa dahi yok, disk detaylarına distribütör sayfa üzerinden az çok erişilebiliyor.
Normalde 5 sene üretici garantili disk ama ulaşmak istediğinizde kime ulaşacaksınız bilemiyorum. Distribütörü 2 sene verir normalde.
Disk için belli bir TBW değeri yok. Üretici normalde yıllık garantinin yanı sıra TBW de verir, bunda belirtilmiyor.
MLD M300 ve M500 serilerinde diskler kutuda yazan okuma/yazma değerine erişemiyordu. Bunda erişiyor ancak yine de markanın ne olduğu belli.
Kendine ait bir yazılımı yok, Firmware Update desteği de sunulmuyor.
Benim için en büyük eksi, satış sonrası olası bir sorunda, hele ki 2 senenin sonunda garantisinin nasıl işleyeceği. Mesela benim Gigabyte SSD bozulduğunda 3. senesinde Gigabyte ile iletişime geçip değişim yaptırdım. Bunda kime ulaşıp derdini anlatacaksın bilemiyorum. Yazılım/Firmware desteği bulunmayan disklere de çok olumlu değilim.
Özetle benim için önemli olan sadece donanımsal olarak en uygun fiyata en iyisini almak dersen alınır, güzel disk; ancak saydığım eksiler sen de senin için önemliyse ya bütçe yükselir ya da donanımdan kısılır.