Hocam yine de şansımı bir deneyeyim yarın şubeye götüreceğim direkt.Geçmiş olsun. Video kaydının da hukuki bir değeri olduğunu düşünmüyorum. Belki açtınız sonra paketleyip video çektiniz? Firma yardımcı olsa dahi müşteri memnuniyeti adına olabilir, zorunluluktan değil. Düzgünce temizleyip sistemde hasar olmaması umuduyla test etmenizi öneririm.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 25
Yarın mümkünse ben konuyu veya özel mesajı cevaplamadan zahmet etme, boş yere yorulup iyice mental olarak harap olma. Kolide hasar olmasa bile kırık camların sesi duyulur, direkt tutanak tutturulur. Tutanağın sebebi ise örneğin X kuryesi, Y kişisine o kargoyu götürürken bu hasara X kuryesinin sebep olmadığını kanıtlamak için. Aksi takdirde X kuryesinin, mal değeri kadar maaşı gidiyor... Şimdi bu gibi durumlarda göndericiler genelde firma, markalar olur. Gönderen ile gönderici arasında geçecek 3-5 günlük iade süreci sonlanır, hevesler kırılır fakat kimse mağdur kalmaz. Burada benim ilk defa karşılaştığım konu ise bireyselden bireysele olacak şekilde kendi kendine bir kargo göndermişsin. Her ne olursa olsun sonuç olarak sen bir ürün teslim etmişsin, hizmetten faydalanmak istemişsin fakat bir kusur oluşmuş. Biz daha bugün yaklaşık 75-80" bir televizyon indirdik, indirdiğimiz gibi kutusu mükemmel de olsa tutanak tutuldu. İşi garantiye almış oluyoruz.
Dostum gunaydin. Sorumluluk belgesi imzalattilar mi? Bir de subeyi arayip veya gitme imkanin varsa gidip kendilerine hasar tutanagi tutup tutmadiklarini ogrenmeye calis.
Dostum gunaydin. Sorumluluk belgesi imzalattilar mi? Bir de subeyi arayip veya gitme imkanin varsa gidip kendilerine hasar tutanagi tutup tutmadiklarini ogrenmeye calis.
Son düzenleme:
Thanos
Üstün
Alırken nasıl tutturacak, siz ne sanıyorsunuz kurye gelince çayını kahvesini alıyor, sizin incelememenizi mi bekliyor? bazıları kapının önüne bırakıyor, bazıları kargoyu direkt bırakıp hızlıca arabasına kaçıyor. Teslim olalı 1 2 gün olmuş ürün, adamın bunu bilerek kırmayacağını herkes biliyor. Elinde videoda var eşşek gibi tutanak tutturup zararı ya firmaya karşılayıp, firma da tüketiciye yeni bir kasa gönderecek ya da direkt olarak tüketiciye iade edip, konu kapanacak.Recep Baltaş'ın'da dediği gibi, alırken tutturamadığınız için pek bir şansı yok, ve ayrıyeten hocam kargoyu video ile çekip açmadınız, o olsaydı emin olun işinize yarardı, derler ki şimdi, sizin yapmadığınız ne malum, tabii saçma gelecektir ama der yani.
Alırken nasıl tutturacak, siz ne sanıyorsunuz kurye gelince çayını kahvesini alıyor, sizin incelememenizi mi bekliyor? Bazıları kapının önüne bırakıyor, bazıları kargoyu direkt bırakıp hızlıca arabasına kaçıyor. Teslim olalı 1 2 gün olmuş ürün, adamın bunu bilerek kırmayacağını herkes biliyor. Elinde videoda var eşek gibi tutanak tutturup zararı ya firmaya karşılayıp, firma da tüketiciye yeni bir kasa gönderecek ya da direkt olarak tüketiciye iade edip, konu kapanacak.
Burayı sanırım, Avrupa veya Amerika sandınız. Türkiye'de maalesef o dediğiniz bekleme özelliği bulunmuyor.