Aqua6

Çalışkan
Ben mobil bankacılığı kullanmaya geç başladığım için bu tarz şeyleri çok bilmiyorum. Şu an bütçeme uygun şekilde iPhone alma arayışındayım, Android yerine mobil bankacılık telefonunda iPhone kullanmak istiyorum. Android'de giriş seviye telefon kullandığım için mi bilmiyorum ve güvenlik güncelleştirmelerini aylar boyu almadığı oluyor telefon bu yüzden "Zeroday" virüsleri hakkında soru işareti bence.

Ben hiç Spotify kullanmadım, hep YouTube'dan dinliyordum. Bu yüzden Spotify araştırdım biraz ama bu uygulamayı mobil bankacılık telefonunda kullanmak güvenilir midir? Hani bazen bazı uygulamalarda milyonlarca kişinin verisi falan sızabiliyor ya böyle olası bir durum olsa bu sadece uygulamayı mı etkiler yani telefonu etkilemez değil mi?

Aranızda iPhone kullanıp uzun senelerce bu tarz programları kullanmış arkadaşlar var mı ve hiç sıkıntı oldu mu telefonunuzda? Bir de dediğim gibi Spotify hiç kullanmadım daha çünkü hep YouTube'dan dinler geçerdim ama artık müzik listesi oluşturmak ve müzikleri en kaliteli şekilde dinlemek istiyorum, hatta buna özel kulaklık almak istiyorum. Spotify'a alternatif olarak Apple Music de var mış, iPhone kullanan arkadaşlar siz bu gibi uygulamaları kullanıyor musunuz?

Ben Android'de "Zeroday" virüslerinden etkilenmemek için uygulamaları güncelleme geldiği gibi hemen güncelliyorum.

Apple Music veri güvenliği açısından Spotify'dan çok daha güvenilir olur. Hiçbir uygulama %0 risk barındırmaz siber güvenlikte. Aslında kullandığınız her türlü uygulama potansiyel bir güvenlik açığı riski barındırıyor. Önemli olan bu riski olabildiğince minimuma indirgemek. APK falan kurmadığınız sürece, bu tarz uygulamalardan sorun yaşama ihtimaliniz oldukça düşük. Bakın garanti sorun yaşamazsınız demiyorum, düşük ihtimal diyorum.

Siber güvenlikte hiçbir zaman %100 güvenlik, %0 risk gibi şeyler yoktur.