5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba dostlar,

Son zamanlarda mobil ödeme faaliyetleri ülkemizde haliyle çoğalmaya başladı. Halihazırda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatlarında belirlenen mobil ödeme limitleriyle ilgili kullanıcılar mağdur olmaktadır, zira bunu nakde çevirmek isteyenler için kısıtlamalar bulunmaktadır.

Şikayet var üzerinden inceleme yapabilirsiniz: Mobil Ödeme Bozdur - Şikayetvar

Bu işlemi siz siz olun kesinlikle yapmayın; her ne kadar suç duyurusunda bulunulsa da işlem yapılmıyor, ne yazık ki. Ben size kısaca nasıl yapıldığına dair bir örnek vermek istiyorum.

Şimdi, siz Türk Telekom kullanıyorsunuz ve halihazırda 3.000 TL mobil ödeme limitiniz var. Bunu nasıl nakite çevirebilirim diye internetten araştırmaya başlıyorsunuz ve en güvenilir siteyi buluyorsunuz, siteyi araştırıyorsunuz, çok sağlam referansları olduğunu görüyorsunuz ve iletişime geçiyorsunuz. Burada kişiye yazdığınız anda dolandırıcının ağına düşmüş oluyorsunuz. Diyorsunuz ki, 'Benim 3.000 TL limitli bir mobil ödemem var, bunun tamamını nakite çevirmek istiyorum,' diyorsunuz. Dolandırıcı size bir takım onay SMS'leri gönderiyor. Birçok yazışmadan ve güven vermekten sonra size onay SMS'i gönderdikten sonra ve siz ona evet yazıp gönderdikten sonra, geçmiş olsun, 3.000 TL'niz faturanıza yansıtılıyor ve dolandırıcı sizi engelleyip mesajların hepsini siliyor.

Daha önce başıma geldi, birkaç sene öncesinde yaşadığım durumu anlatıyorum. Çok uğraştım, suç duyurusunda bulunduk, fakat hiçbir sonuca varamadık. Siz siz olun, bu gibi dolandırıcıların ağına düşmeyin.

Hepinize iyi Sosyaller dilerim.