Detaylar
Kim cevapladı?ReloadingData
Yetkin
Evet.
- Makaleler
- 4
Evet. Mobil ekran kartları çoğu zaman Laptoplarda olan bir ekran kartı türüdür. Normal ekran kartlarında soğutma ve performans daha iyidir ama mobil ekran kartlarda böyle bir şey söz konusu değildir. Daha doğrusu, mobil ekran kartlar normal kartlar kadar performans gösteremez. Mesela benim Laptopumda GTX 1650 var ama bu ekran kartı normal GTX 1650 değil, GTX 1650 Mobile'dır.
Son düzenleme:
Thanos
Üstün
Evet. Mobil ekran kartları çoğu zaman laptoplarda olan bir ekran kartı türüdür. Normal ekran kartlarında soğutma ve performans daha iyidir ama mobil ekran kartlarda böyle bir şey söz konusu değildir. Daha doğrusu, mobil ekran kartlar normal kartlar kadar performans gösteremez. Mesela benim laptopumda GTX 1650 var ama bu ekran kartı, normal GTX 1650 değil, GTX 1650 Mobile'dır.
Peki mobil ekran kartı ile masaüstü ekran kartı arasındaki fark çok fazla mı? Yoksa çok az mı?
- Makaleler
- 4
Modele göre değişen bir faktör bu. Kesin ve net bir şey söylemek yanlış olur. Mesela GTX 1650 ile GTX 1650M ekran kartları arasında gözle görülür bir fark mevcut. Ama günün sonunda şu bilinen bir gerçektir ki, mobil ekran kartlarının performansı < normal ekran kartların performansı.Peki mobil ekran kartı ile masaüstü ekran kartı arasındaki fark çok fazla mı? Yoksa çok az mı?
Thanos
Üstün
Modele göre değişen bir faktör bu. Kesin ve net bir şey söylemek yanlış olur. Mesela GTX 1650 ile GTX 1650M ekran kartları arasında gözle görülür bir fark mevcut.
Ama genel olarak mobil ekran kartları masaüstü ekran kartlarına göre daha düşük performans verecek şekilde tasarlanıyor doğru mu anladım?
- Makaleler
- 4
Mantıken böyle, evet. Sonuçta Laptopta normal ekran kartını koyabileceğin alan yok gibi bir şey, öyle değil mi? Bu nedenle dediğim gibi, bir minimalize edilmeye gidiliyor bu mobil ekran kartlarında.Ama genel olarak mobil ekran kartları masaüstü ekran kartlarına göre daha düşük performans verecek şekilde tasarlanıyor doğru mu anladım?
Thanos
Üstün
Mantıken böyle, evet. Sonuçta laptopta normal ekran kartını koyabileceğin alan yok gibi bir şey, öyle değil mi? Bu nedenle dediğim gibi, bir minimalize edilmeye gidiliyor bu mobil ekran kartlarında.
Tamamdır, teşekkürler.
Yaklaşık olarak Mobil 4090, Desktop 4070 Tİ gücünde.Peki mobil ekran kartı ile masaüstü ekran kartı arasındaki fark çok fazla mı? Yoksa çok az mı?
Desktop 4090 ile aralarında dağlar taşlar var.
Evet doğrudur. Eskiden bir laptop'da masüstü Intel Pentium 4 olduğunu görmüştüm. Tabii YouTube'dan gerçek hayatta değil. Yani iyice araştırırsanız masaüstü parçalı laptoplarda var.
Yeni konular
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-