Bir süredir Firefox kullanıyorum. Aslında hiçte yavaş değil. Herhangi bir siteyle de uyumluluk sorunu yaşamadım. Parola yöneticileri, passkey'ler vs tüm işlevler sorunsuz çalışıyor. ve en güzel avantajı eklenti desteğinin olması. uBlock Origin tarafından resmi olarak mobil Firefox için optimize ediliyor ve destekleniyor. Bundan iyisini bulamazsınız.

@B 52 Stratofortress ben anlatamıyorum sanırım. Sen Firefox kullanıyorsun diyelim. Bundan ayrı olarak sistemde yüklü herhangi bir App'te Web sayfası görüntülemek istediğinde bu içerik Firefox'ta açılmayacak, Android System WebView aracılığıyla sana gösterilecek. Ayrıca bu App ile Chrome'un bağı var daha önce dediğim gibi, zira Google kendi bile ihtiyaç duymuş olacak ki bunu özellikle açıklamış "Uygulamalar için web içeriği; Chrome tarafından desteklenir." şeklinde. Zaten bundan dolayı System WebView aracılığıyla açtığın bir sayfa Chrome'un geçmişinde görünür.

Diğer konu ise sen Firefox kullanıyorken Android System WebView arkada durdurulmaz, durduramazsın. Sen manuel olarak durdursan bile GMS arka planda bu App'in tekrar çalışmasını tetikliyor. Bu da benim "Aynı anda iki tarayıcı çalıştırma" argümanımı destekler nitelikte bir veri.

Oradan buradan duyduğumla bi'şey uydurduğum da yok, hakkında bilgi sahibi olmadığınız insanlar hakkında nasıl böyle yorumlar yapabiliyorsunuz? Ben tek tek Android için sunulan bütün tarayıcıları denedim, kullandım, hakkında araştırma yaptın, sisteme bindirdiği yükü izledim.

"Chromium tekeline tek alternatif" mi? Peh, Mozilla'nın en büyük gelir kaynağı Google zaten. Ayrıca about:config sayfasında da Google Server'larına veri gönderen girdiler var. Şirketlerin "kendin çal kendin oyna" politikasını "tekele alternatif" gibi duygusal noktalara çekebilmeniz ne kadar da ilginç, gerçi Mozilla da böyle kullanıcı kasıyordu değil mi? Ona da artık azala azala "kullanıcı kitlesi" denir mi, şüpheli; ancak "kullanıcı grubu" denilebilir sanırım.
Firefox Android'de kendi native WebView sürümünü kullanıyor.

Screenshot_20260705-103450.webp
Screenshot_20260705-103500.webp

İstersen daha fazla iddiada bulunma.

@LazJedi bunu biliyorum. Ancak bu çözüm sistemdeki "Android System WebView"i sildirtecek seviyede kapsamlı değil. Yine Google Play'e girerken benim dediğim App lazım olacak, yine Ayarlar'daki Google Hizmetleri'ne girdiğinde benim dediğim App lazım olacak.

Sistemde çift başlılık oluşuyor dediğim gibi. Kaldı ki "Android System WebView" App'i de aslında Chrome - Chromium tabanlıdır, zira sürüm numaraları bile Chrome ile aynı.

Son düzenleme: