Peace86

Başarılı
Son zamanlarda, özellikle sosyal medyada, çok fazla donma ve takılma yaşadığımdan Wi-Fi analyzer kullanarak kanalların doluluk derecelerine baktım.
Aşağıda görüldüğü gibi 100'e kadar olan kanallar oldukça dolu.
Ben de bari 100'ün üstündeki kanallardan birine geçeyim dedim ama modem arayüzünde 64'ten sonraki kanalların hiçbiri yok. Ama uygulamanın gösterdiğine göre bu kanallara bağlı noktalar var. Bu kanallara bağlanabilmemin bir yolu var mıdır?
Türk Telekom fiber altyapısını kullanmaktayım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250601_213217_WiFiAnalyzer.webp
    Screenshot_20250601_213217_WiFiAnalyzer.webp
    302,8 KB · Görüntüleme: 69
Program sıkıyor olabilir bence. Alt kanalları 34 ile başlatırken yukarıda çok daha fazla kanal sunuyor. Modem arayüzünde sen kaç kanal seçebiliyorsun? Ayrıca modemde 5 GHz desteği var mı? Varsa aç ve 2.4 GHz ile 5 GHz'i de ayır.

Modem arayüzünde uygulamada gözüken 36'dan 64'e kadar olan kanallar var. 2.4 ve 5 GHz olarak ayırmıştım ama bağlanırken sadece bağlantının ismi var 2.4 ve 5 GHz diye ayrı seçenekleri yok.

Neyse odur biliyorum 36 48 birini şeç.

Onlardan birini seçince bu sefer onlar doluyor kırmızılaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin bağlandığınız işgal ettiği için kötü oluyor. Diğerleri de var ama o kadar yakın olmadıkları için daha az etki ediyordur.

Baktiginiz aralık 5 GHz gibi duruyor. 36-48 arası dışındakilerin Neredeyse tamamı DFS oluyor. Modem arayüzünden secemiyorsaniz desteği falan yoktur. Belki bir ayar arkasında saklıdır.

Son düzenleme:
Sizin bağlandığınız işgal ettiği için kötü oluyor. Diğerleri de var ama o kadar yakın olmadıkları için daha az etki ediyordur.

Baktiginiz aralık 5 GHz gibi duruyor. 36-48 arası dışındakilerin Neredeyse tamamı DFS oluyor. Modem arayüzünden secemiyorsaniz desteği falan yoktur. Belki bir ayar arkasında saklıdır.

Tam tahmin ettiğim gibi seçilemeyen kanalları da listeliyor ve kullanıcı da bunları seçilebilirmiş gibi sanıyor.

Çakıştığı için yasalara gore falan kullanma izni değişiyor olabilir. Ben Keenetic KN-2111 cihazımda 52-140 arasını DFS olarak secebiliyorum.
Baska amaçlarda da kullanılan frekanslar olduğu icin açıp kapaması uğraştırıyor diye hiç denemedim. Çevremde o kadar 5 GHz kullanan yok.

Burada listesi var mış zaten. Diğer kısımlar yok bizde.