Modem arayüzünden DNS'i 1.1.1.1 yaparsam Discord'a girebilir miyim?

ISP'ye göre değişir, bildiğim kadarıyla Kablonet'de olmuyor.

Tarayıcıdan girersin uygulamadan giremezsin. Goodbyedpi ile uygulamadan da girersin.
Tarayıcıdan girip uygulamadan girmeme sorununu çözmek için GoodbyeDPI'a gerek yok.
Modem arayüzünden DNS değiştirilirse ya da YogaDNS vb. bir araç ile DNS değiştirilirse giriyor.

Millenicom ile kullanıyorum gayet de çalışıyor.
Deneyimlerime ve araştırmalarıma göre Superonline, Türk Telekom, Kablonet ve D-Smart haricinde çalışıyor.
Belki daha çalışmayan yerler olabilir fakat çalışan sadece TurkNet değil.

Modem arayüzüne ile Kablonet'in değiştirsem DNS'i 1.1.1.1'e olur mu yani?

ISS'im Netspeed. Modem(Keenetic) arayüzünden Cloudflare veya AdGuard yapınca VPN vb. gerek kalmadan Discord girebiliyorum.

Daha önceden Türk Telekom ve Turkcell kullananlara önerdim. İlk olarak kendi modemleri ise, Çinli telefonlar gibi DNS ayarını ya varsayılana alıyor ya da değiştirsen bile kendi DNS'ini dayatıyor. Veya hiçbir türlü bu ISS'lerde DNS işe yaramıyor. DNS dışında bir engel atıyorlar. Küçük ISS'ler engel konusunda bu kadar uğraşmıyor. Bir tek Roblox engelli, ona sadece VPN ile girebiliyorum.

Yeni telefon almak yerine ailenin eskilerini kullanıyorum. Çok kullandığım cihaz olmadığından işimi görüyor. Kardeşim Iphoen geçince, onun Xiaomi telefonunu aldım. Annemde de benzer bir Çinli telefon markası var. Kullandıktan sonra reklam saçmalığı ve bu DNS değiştirme olayı rahatsız etti. Telefonda AdGuard DNS ayarlıyorsun, kendi kendine ayarı kapatıyor. Veya bazı ayarları ne yaparsan yap, kendi kafasına göre değiştiriyor.

Telefondan değişince girdi Discord'a ama PC'de olması için modem ayarlarından yapsam olur mu?

Ağ bağdaştırıcısından da yapabilirsin. Modem dediğim gibi firmaya aitse, Çinli firmaların taktiği uygulanıyor. Veya size göstermelik bir DNS değiştirmeye izin veriyor. Deneyin yani sormak yerine, çalışıp çalışmadığını anlarız. Hem de benzer sorunu olanlara çözüm sağlamış olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…