Raimon

Çalışkan
Modemimde resimdeki Wi-Fi bağlantısını yalnızca 1 kişiyle sınırladım ve SSID'yi gizledim. Bu bağlantının hızını, diğer internet kullanıcılarından ayırarak sabitlemek ve interneti sadece o kişiye özel hâle getirmek mümkün mü? Eğer mümkünse, nasıl yapabilirim, yardımcı olur musunuz?

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece 1 tane mi Wi-Fi yayıyor modem? Öyleyse zaten tek başınasın, zaten gereksiz. Bu değilse de Wi-Fi'ın yarı hızını alacaksın gibi bir mantık yok ortada. Ne kadar kişi bağlanırsa ona göre hız verir sonuçta, modeme kablodan gelen hız sabit, buradan yapacağın hiçbir şey bu hızı değiştirmez. Eskiden bi' uygulama kullanıyorduk rootlu telefonlarda çalışan, okuldaki herkesin internetini falan kesiyorduk ancak orda da kısaca ya hızlarını azaltabiliyorduk ya da bağlı olsalar bile veri alışverişlerini kesiyorduk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Misafir wifiları 10 tane falan onlardan birini kullanıyorum o resimdeki kişi sayısınıda 1 yaptım ama bir şey yüklerken yine de kullanmadığım internet yavaşlıyor.

Ayarlanabilir. Kullanan cihazlar modem arayüzü üzerinden tespit edilebilir ve bant genişliği her cihaz için ayrı ayrı sınırlandırılabilir. Bizim şirkette öyle yapıyorduk. İnternete en ihtiyaç duyan ekibin hızını yüksek tutup, mobil cihazların hızını düşürüyorduk.

Ayarlanabilir. Kullanan cihazlar modem arayüzü üzerinden tespit edilebilir ve bant genişliği her cihaz için ayrı ayrı sınırlandırılabilir. Bizim şirkette öyle yapıyorduk. İnternete en ihtiyaç duyan ekibin hızını yüksek tutup, mobil cihazların hızını düşürüyorduk.

Nasıl yapılıyor?