Bu konu ile ilgili BTK ya yaklaşık bir ay önce bir şikayet oluşturdum. BTK'ya 3 soru sordum ve istediğim cevapları alamadığım için şikayetimi sürekli olarak yineledim.
Soru 1: TTNET 1 Gbps pakette uploadı neden 50 Mbps’e profil ile kilitlenmektedir? Bu sınır teknik zorunluluk mudur, ticari tercih midir? (Lütfen birini işaretleyin ve dayanağını yazın.)
Soru 2: TTNET'in zorunlu modem (HGW) ücretinin sebebi nedir? Neden kullanılmayan cihaz için sürekli bedel ödemek zorundayım. Kendi modemim olmasına rağmen ttnet tarafından zorla modem dayatılarak ücret talep ediliyor? Gerekçesi nedir? Kanunen yasalmıdır?
Soru 3: Son dönemde Türk Telekom, herhangi bir gerekçe göstermeksizin sürekli olarak tarifelere zam yapmaktadır. Bu zamlar piyasa koşullarının çok üzerinde, kullanıcıyı sömürmeye yönelik “zorunlu” dayatmalar haline gelmiştir. Taahhüt bitimindeki fiyat artışlarını neye göre belirliyorsunuz?
Tabiki bu 3 mantıklı soruya herzamanki gibi ttnet kalıplaşmış cevaplar verdi. Soruların gerçek cevaplarını vermekten ziyade,
Politikamız bu
Hat taahhüt içindeki sınırlar dâhilinde.
Upload 50 Mbps’e kadar. (neden 50? cevap yok)
HGW 55 TL/ay, abonelik boyunca; sözleşmede var.
Zamlar konusunda da politikaymış, sözleşmeymiş diye geçiştirme.
tarzında cevaplar verdiler. Ben ne soruyorum, onlar ne cevaplıyor? Sorunun özüne tek cümle yok; “metni yapıştır gönder” refleksi. Sanırım orada bu soruları cevaplamak için görevlendirilen arkadaşa belirli metin dosyaları verilmiş. Bu soruya şunu kopyala yapıştır gibi talimatlar verilmişcesine sürekli aynı cevapları veriyor.
İşin ilginç tarafı BTK arada hakem olması gerekirken sorulara verilen cevaplara "Olm adam ne soruyor, siz ne cevap veriyorsunuz" diyeceğine saçma sapan verilen cevaplara rağmen şikayeti kapatıyor. Tamam işletmeci cevapladı dosyayı kapat.
Açıkcası kimse umursamıyor, bende birkaç kez doğru cevapları alabilmek için cevaba itiraz etsemde, hep aynı cevapların gelmesinden dolayı artık vazgeçtim.
Talebim hala aynı cevapları almaktan yana ama vatandaş umursayan yok, siyasi ve çıkar ilişkileri devam ettiği sürece bir faydası da olmayacak.