Modem kalitesi hat değerlerini ne ölçüde etkiler?

omeraltinova

Başarılı
Geçen hafta TurkNet'e geçiş yaptım ve şu an VDSL hattımda 100Mbps paket tanımlı. Hız ve ping değerlerimden memnunum fakat modem arayüzünden hat değerlerime baktığımda değerlerim sınırda kalıyor gibi geldi. Bağlandığından beri hiç kopma vb. şeyler yaşamadım fakat merak ettiğim 2 konu var:
  1. Hat değerlerim nasıl?
  2. Şu an ZyXEL VMG3312-B10B gibi 10 yıllık bir modemi kullanıyorum. Daha güncel bir modeme geçmem hat değerlerimi iyileştirir mi?
Hat değerlerim:

Eğer şu an kopma yaşamıyorsanız daha iyi bir modeme geçmek Wi-Fi performansı ve güç kullanımı gibi deneyimleri iyileştirir. Tabii modem eskiliğinden kaynaklanan hat değeri düşmesi varsa hat değerleriniz biraz daha iyileşebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

8 günde herhangi bir kopma yaşamadım. Fakat TT 75Mbps'den TurkNet 100Mbps'ye geçtiğimden beri modem arayüzünde belirgin bir yavaşlama var. Muhtemelen cihaz zorlanıyor. 5GHz bağlantı için kullandığım bir router var. 2.4GHz ise yavaş kalıyor tabii ki. Sokağımın başında TT fiberi ve 2 sokak ötede GigaFiber çalışması olduğu için şu an VDSL bir modem almaya da çekiniyorum açıkçası.

Sabredebildiğiniz kadar sabredin bence de.

Üstüne sokağınızda bulabildiğiniz kadar insana GigaFiber istiyorum formunu doldurtmanız iyi olur. TT gelmeden çeksinler.

Üstüne sokağınızda bulabildiğiniz kadar insana GigaFiber istiyorum formunu doldurtmanız iyi olur. TT gelmeden çeksinler.

Hocam o konu biraz karışık sokağımızın bağlandığı cadde tam 2-3 mahallenin sınırında olduğu için buraya altyapı çekmeye başlamadılar. Baktığınız zaman 2 sokak ötede var gözümle görebiliyorum fakat bizim mahalleye girmiyorlar daha. Fakat altyapıyı aşağı yönde büyütmeye devam edebilmeleri için de bizim mahallemize döşemeleri gerekiyor. TT tarafında ise 40 metre ötede DSLAM ve "Türk Telekom fiber internet" yazan kutular var fakat onca şikayet ve talebe rağmen çektiremedim.

Hem VDSL hem fiber destekli modem alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…