Mesco

Çalışkan
Ethernet kablosu takılıyken modem fabrika ayarlarına döndürme yaptık ve bir daha Ethernet ile bağlanamadık. Konuya hakim arkadaşlar var mıdır?

Modemi resetledikten sonra; arayüz sitesine girip tekrar firmanın size verdiği kullanıcı adı ve parola ile kurulum yaptınız mı? Modem arayüz şifresi ve kurulum şifreleri farklıdır.

ZTE ise markası arada böyle saçmalıyor. Bir daha reset at, kendiliğinden ışığını kapattığında sen açma kapama tuşuyla kapat aç düzelir.(Bende böyle düzelmişti.)

Modemi resetledikten sonra; arayüz sitesine girip tekrar firmanın size verdiği kullanıcı adı ve parola ile kurulum yaptınız mı? Modem arayüz şifresi ve kurulum şifreleri farklıdır.

Nasıl yani, fabrika ayarlarını yaptıktan sonra klasik 192... sitesinden admin + parola ile giriş yaptım, sadece pek ayar kurcalamadım, anlamam da

Sadece pek ayar kurcalamadım, anlamam da.

192.168.1.1 ya da 1.2 gibi ara yüze girdikten sonra firmanın size verdiği kullanıcı adı ve parola ile kurulum yapmanız gerekli; örneğin Mehmet@ttnet şifre; QVL13ACD2 gibi. Modem marka model ve firmayı belirtin, uygulama ile otomatik kurulum yapma şansı olabilir, bilgili arkadaşlar yönlendirir.

Arkadaşın dediği gibi kurulum yaptığını varsaydım, arayüze girebildiğine göre benim dediğim sorun oluşmamış. Operatörün ile modem sağlayıcın Türk Telekom ise otomatik bilgileri alır yoksa kendin girersin.