Linkteki gibi 2li yada 3lü mesh cihaz aldım diyelim. ZTE modemin wifi'sini kapatmam lazım değil mi?
Kapatmak zorunda değilsiniz, ama kapatmanız daha mantıklı tabi, cihaz boşuna ısınmasın. ZTE'ten bir ethernet alıp Mesh cihaza bağlayacaksınız, sonra bu Meshler kendi aralarında zaten kablosuz haberleşiyorlar. 3lü bir kurulum yaparsanız hem birbirlerine daha yakın olurlar, hem de evin her noktasında oldukça yüksek bir hız alırsınız.

Kapatmak zorunda değilsiniz, ama kapatmanız daha mantıklı tabi, cihaz boşuna ısınmasın. ZTE'ten bir ethernet alıp Mesh cihaza bağlayacaksınız, sonra bu Meshler kendi aralarında zaten kablosuz haberleşiyorlar. 3lü bir kurulum yaparsanız hem birbirlerine daha yakın olurlar, hem de evin her noktasında oldukça yüksek bir hız alırsınız.

Teşekkürler hocam, mantıklı çözüm arayayım. TL-WR941HP'in olduğu yerde 4, 5 ethernet portuna ihtiyacım var.

Merhaba,
Buradaki sorunu hallettim ama bir tık pahalıya geldi tabi 🙂
İki tsne asus expertwifi ebr63 aldım. Zte modem de wifi kapattım. Wifi işini asuslara bıraktım. 2.cihazı da arkadaki odama götürdüm ethernet backhaul ile 2.node yaptım. Evin içerisinde hem sağlıklı wifi ağım var hem de çalışma odamda ethernetim.

Son düzenleme: