Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre.py

Üstün
Makaleler
1
Yer
Adana
Yaklaşık 1 saat kadar önce modem ve GPON cihazını temizledim. Prize ve modeme bağlı bütün kabloları söküp özellikle GPON'a bağlı fiber kablosuna dikkat ederek temizliği yaptım. Daha sonra tekrar yerleştirdim ve kabloları taktım. Ama kabloları taktıktan sonra WAN ve Internet ışığı söndü.

Müşteri hizmetlerini aradığımda GPON kablosuna zarar vermiş olabileceğim söylendi ve arıza kaydı yapıp, "ekiplerimiz en kısa sürede iletişime geçecektir." şeklinde açıklama yapıldı.

Sizce sorun ne olabilir? Çünkü ben herhangi bir ezik veya kırıklık farketmedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241210_181052.webp
    IMG_20241210_181052.webp
    57,8 KB · Görüntüleme: 180
Çözüm
Ethernet ve fiber kablolarını tekrar kontrol ettim. Ethernet tak çıkar yaptım, fiber kablosunuda ittirdim ama halen aynı. Fiber kablosu GPON'a sabit.
Eklediğiniz fotoğrafa baktım şimdi, WAN ışığınız yanmıyor. GPON'dan modeme gelen cat kabloyu LAN portuna takmış olabilir misiniz yanlışlıkla? Işık yanıyor demişsiniz, yanlış yere takılsa da yanar zaten portta.
Yaklaşık 1 saat kadar önce modem ve GPON cihazını temizledim. Prize ve modeme bağlı bütün kabloları söküp özellikle GPON'a bağlı fiber kablosuna dikkat ederek temizliği yaptım. Daha sonra tekrar yerleştirdim ve kabloları taktım. Ama kabloları taktıktan sonra WAN ve Internet ışığı söndü.

Müşteri hizmetlerini aradığımda GPON kablosuna zarar vermiş olabileceğim söylendi ve arıza kaydı yapıp, "ekiplerimiz en kısa sürede iletişime geçecektir." şeklinde açıklama yapıldı.

Sizce sorun ne olabilir? Çünkü ben herhangi bir ezik veya kırıklık farketmedim.
GPON'dan çıkan yeşil kablo modemde WAN portuna takılı mı?

Yaklaşık 1 saat kadar önce modem ve GPON cihazını temizledim. Prize ve modeme bağlı bütün kabloları söküp özellikle GPON'a bağlı fiber kablosuna dikkat ederek temizliği yaptım. Daha sonra tekrar yerleştirdim ve kabloları taktım. Ama kabloları taktıktan sonra WAN ve ınternet ışığı söndü.

Sizce sorun ne olabilir? Çünkü ben herhangi bir ezik veya kırıklık fark etmedim.

GPON'da sorun yok gibi ışıklar normal yanıyor. Modemi sıfırlamayı deneyin veya başka bir lan kablosu deneyin.

Fiber kabloyu iyice ittirdiniz mi GPON'a? Benim de başıma gelmişti bir kere, zarar vermeme düşüncesiyle tam oturtamamıştım meğer.

Fiber kabloyu iyice ittirdiniz mi GPON'a? Benim de başıma gelmişti bir kere, zarar vermeme düşüncesiyle tam oturtamamıştım meğer.
Ethernet ve fiber kablolarını tekrar kontrol ettim. Ethernet tak çıkar yaptım, fiber kablosunuda ittirdim ama halen aynı. Fiber kablosu GPON'a sabit.

Eklediğiniz fotoğrafa baktım şimdi, WAN ışığınız yanmıyor. GPON'dan modeme gelen cat kabloyu LAN portuna takmış olabilir misiniz yanlışlıkla? Işık yanıyor demişsiniz, yanlış yere takılsa da yanar zaten portta.

Çözüm
Hocam sorunumu sayenizde çözdüm çok teşekkür ederim. En kenarda ki WAN portunu farketmemişim. WAN portuna takınca sorunum çözüldü. Teşekkürler.