Merhaba resimdeki gibi ONT'yi Switch'e bağlayıp modem ve bilgisayar gibi cihazları Switch'e bağlarsak internet alabilir miyiz? Herhangi bir performans düşüşü yaşatır mı?

fdsfdsf.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek PPPoE ve Mac kimliği olacağı için bağlantı alamazsın. Ama buradaki amaç nedir? Neden Switch'i modeme bağlamıyorsun?

Hocam şimdi şöyle evde modem kutusu var ama çok küçük yapmışlar (aşağıya resmini ekledim) içine modem sığmadığı için odalara giden Ethernet kablolarını kullanamadık. Benim de aklıma direk kablo çekmek yerine böyle bir şey yapmak geldi acaba olur mu diye düşündüm.

Bağlantı tipinizi bilmiyorum ama Türk Telekom ve TurkNet altyapısında alamazsınız. Kimlik doğrulaması için modem gerekiyor.

Teknik olarak kimlik doğrulaması yapabilen bir Switch iş görür ama.

Kimlik doğrulamadan kastınız managed Switch'ler mi? Hattım Superonline bu arada.

Dosya Ekleri

• box.webp
    box.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 94
Hocam şimdi şöyle evde modem kutusu var ama çok küçük yapmışlar (aşağıya resmini ekledim) içine modem sığmadığı için odalara giden Ethernet kablolarını kullanamadık. Benim de aklıma direk kablo çekmek yerine böyle bir şey yapmak geldi acaba olur mu diye düşündüm.

Kimlik doğrulamadan kastınız managed Switch'ler mi? Hattım Superonline bu arada.

Modemden Switch'e bir tane Ethernet kablosu gitmesi yeterli, Switch'i başka bir yere yerleştir ve port çoğalt.
Yoksa ONT'den gelen veriyi çözümleyemezsin, PPPoE Mac kimlik doğrulaması mümkün olmaz.
Yani burda interneti modem yönlendiriyor alıyor iletiyor, ont sadece fiberi ethernete dönüştürüyor yönlendirme nat pppoe vs yapmıyor.