Çözüldü Modem ve Router farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OverallTaken

Uzman
Merhaba arkadaşlar elimde ZTE H3600P modem var ve kablolu bağlantıyla maximum 890-900 Mbps alıyorum. Ayrıca evimiz Triplex olduğu için yukarılarda hiç çekmiyor. Ben de modem alayım dedim ama karşıma Router diye bir şey çıkıyor. Routerı modem yerine kullanabiliyor muyum? Direkt modemi atıp onu kullacağim.

Çözüm
Modem maalesef selpak gibi genel bir tabir oldu ama sizin almanız gereken bir Router, yani yönlendirici. Gelen interneti diğer cihazlarınıza yönlendirecek bir cihaz.

Modem ise DSL ve çevirmeli (Dial-Up) bağlantıda kullanılabilir. Modem, bir modülasyon yapar. Modülasyon, verinin iletim ortamına uygun hale getirilmesi işlemidir. Yani, dijital veriyi analog sinyallere dönüştürerek telefon hattı veya kablo gibi iletişim hatlarından iletilmesini sağlar. Aynı şekilde, gelen analog sinyalleri tekrar dijital veriye çevirme işlemi de demodülasyon olarak adlandırılır. MOdülasyon/DEModülasyon.

Sizdeki ZTE H3600P bir modem değil Router oluyor ve siz de Router alacaksınız.

Routerı modem yerine kullanabiliyor muyum?
Hem evet, hem hayır. Sormak istediğiniz aslında Router ile internete bağlanabiliyor muyum? Evet, bağlanabiliyorsunuz. Ama hayır, Router ile DSL hatlara bağlanamazsınız ama sizin internetiniz zaten DSL değil.

Özetle fiber için Router alacaksınız.
Yanlış bilgi: Router da internet ile ev ağı arasında bir köprü kurabilir. Destekleyen modemler de router modunda kullanılabilir.

Modem, evinizle internet arasındaki köprüyü kurar, router ise evinizin içerisinde yerel bir ağ oluşturma görevi üstlenir. Modem ile router arasındaki fark ilk olarak budur. Bir diğer fark ise, modem tek bir IP alırken router farklı cihazlara farklı IP adresleri atar.

Artı -1 Eksi
Yani Routerı modemin Ethernet kısmına bağlayıp mı kullanıyoruz ?

Modem maalesef selpak gibi genel bir tabir oldu ama sizin almanız gereken bir Router, yani yönlendirici. Gelen interneti diğer cihazlarınıza yönlendirecek bir cihaz.

Modem ise DSL ve çevirmeli (Dial-Up) bağlantıda kullanılabilir. Modem, bir modülasyon yapar. Modülasyon, verinin iletim ortamına uygun hale getirilmesi işlemidir. Yani, dijital veriyi analog sinyallere dönüştürerek telefon hattı veya kablo gibi iletişim hatlarından iletilmesini sağlar. Aynı şekilde, gelen analog sinyalleri tekrar dijital veriye çevirme işlemi de demodülasyon olarak adlandırılır. MOdülasyon/DEModülasyon.

Sizdeki ZTE H3600P bir modem değil Router oluyor ve siz de Router alacaksınız.

Routerı modem yerine kullanabiliyor muyum?
Hem evet, hem hayır. Sormak istediğiniz aslında Router ile internete bağlanabiliyor muyum? Evet, bağlanabiliyorsunuz. Ama hayır, Router ile DSL hatlara bağlanamazsınız ama sizin internetiniz zaten DSL değil.

Özetle fiber için Router alacaksınız.

Çözüm

Tamamdır o zaman hocam 3.000 TL'ye kadar düzgün özellikleri olan bir router biliyor musunuz? Cevabınız için çok sağ olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…