selimlendiniz

Gelişen
TP-LINK AX1800 Model No. EX20v Turknet’in verdiği modemi kullanıyorum. Modeme restart attığımda subnet’i değişiyor. (x.x.0.1 -> x.x.1.1 yada tam tersi) Sabit şekilde kalsın istiyorum.

TP-LINK AX1800 Model No. EX20v Turknet’in verdiği modemi kullanıyorum. Modeme restart attığımda subnet’i değişiyor. (x.x.0.1 -> x.x.1.1 yada tam tersi) Sabit şekilde kalsın istiyorum.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Arayüzüne Giriş Yapın:
- Tarayıcınızı açın ve adres çubuğuna modeminizin IP adresini (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) yazın.
- Giriş yapmak için kullanıcı adı ve parolanızı girin (varsayılan olarak genellikle "admin/admin" veya "admin/1234" olabilir).

2. DHCP Ayarlarını Bulun:
- Modem arayüzünde "Network" veya "DHCP Server" bölümünü bulmaya çalışın. Bu kısım, ağ ayarlarını yapabileceğiniz yere yönlendirecektir.

3. DHCP Aralığını Ayarlayın:
- Bu bölümde, DHCP sunucusunun hangi IP adreslerini dağıttığını belirten bir ayar olacaktır. Eğer bir aralık belirlenmişse, örneğin 192.168.0.100 ile 192.168.0.200 arasında ise, buradaki aralığı istediğiniz sabit subnet aralığına göre ayarlayın (örneğin, 192.168.0.10 ile 192.168.0.50).

4. Subnet Maskesini Kontrol Edin:
- Subnet maskesinin (genellikle 255.255.255.0) doğru ayarlandığından emin olun. Bu ayarın aynı kalmasını istiyorsanız, subnet maskesini yeniden ayarlayın.

5. Statik IP Ayarları Uygulayın:
- Modem arayüzünde "Static IP" veya "Address Reservation" kısmını bulup, modemle ilgili cihazlara (bilgisayar, telefon, vb.) kalıcı IP adresleri atayın. Böylece bu cihazlar her seferinde sabit IP alacaktır.

6. Modemi Yeniden Başlatın:
- Yapılandırma ayarlarını kaydedin ve modeminizi yeniden başlatın.

7. Subnet Değişikliğini Test Edin:
- Modem yeniden başlatıldıktan sonra, bağlantı kurduğunuz cihaza (bilgisayar veya telefon) gidip ayarları kontrol edin ve subnet’in sabit kalıp kalmadığını test edin.

Eğer subnet hala değişiyorsa, modem yazılımınızın güncel olduğundan emin olun ve gerekirse modem ayarlarını sıfırlayıp yukarıdaki adımları yeniden uygulayın. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız, o adımla ilgili daha fazla bilgi sağlamaktan memnuniyet duyarım.