yusufumm07

Üstün
Ev telefonunu splitter (dağıtıcı) ile kullanıyorum. İnterneti, telefonu çıkarıp modemi doğrudan duvardaki hatta bağladığımda internet gelmiyor. Yani splitter’ı iptal etmek istiyorum. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
DSL kablosunu DSL prizine takmanız gerekir, normal bir prize değil. Splitter'ı iptal ediyorsanız yalın internete geçeceksiniz sanırım.

DSL kablosunu DSL prizine takmanız gerekir, normal bir prize değil. Splitter'ı iptal ediyorsanız yalın internete geçeceksiniz sanırım.
Onu düşünüyorum ama modemden gelen kabloyu duvar girişine taktığımda gelmiyor. İnternet yalın internette geçmediğim için mi acaba çalışmıyor? Öyle deneme yapayım dedim.

Doğru kabloyu taktığından emin misin?
Evet.

Splitteri kullanmadan once hiçbir telefonun hatta direkt bagli olmamasi gerek. O hatta telefon baglaniyorsa her telefon icin ayri splitter kullanacaksiniz. Normalde modemi dogrudan baglamak herhangi bir sorun yaratmaz. Baglanti kopuyorsa kullandiginiz kablolarda ya da prizde sorun olmali.

Splitteri kullanmadan once hiçbir telefonun hatta direkt bagli olmamasi gerek. O hatta telefon baglaniyorsa her telefon icin ayri splitter kullanacaksiniz. Normalde modemi dogrudan baglamak herhangi bir sorun yaratmaz. Baglanti kopuyorsa kullandiginiz kablolarda ya da prizde sorun olmali.
Hocam işin garibi duvardan splitter line girişine giren kablo da çıkmıyor. Sıkışmış, zorlasam kablo kopup jak duvar prizinin içinde kalacak gibi 😃. Nerede bir tuhaflık varsa beni buluyor.