GoodbyeDPI kullanmıyorsanız geriye tek bir şey kalıyor oda bölgede kullanılan cihazın sansür teknolojisi olmalı :) ben GoodbyeDPI olmadan erişemiyorum ne yazık ki DPI var
Bilemiyorum hocam. Çoğu TürkNet kullanıcısı yasaklara takılmadan girebilirken sizin girememeniz tuhaf açıkçası. Belki bölge ile alakalıdır bilemiyorum. Bilse bilse @8668 hocam bilir belki bu işi.

GoodbyeDPI kullanmıyorsanız geriye tek bir şey kalıyor oda bölgede kullanılan cihazın sansür teknolojisi olmalı :) ben GoodbyeDPI olmadan erişemiyorum ne yazık ki DPI var
Alternatif işletmecilerin T.T'den kiraladığı SSR'ında oturumun açıldığı için, her türlü konfigüre yapılması uygun. Zamanında AKN'lerde SSR'lar üzerinden yapılıyordu, dolayısıyla bölge bazlı DPI veya L3'te farklı engel durumları olabilir ancak Turknet'in bölge bazlı bununla uğraşması garip.

Alternatif işletmecilerin T.T'den kiraladığı SSR'ında oturumun açıldığı için, her türlü konfigüre yapılması uygun. Zamanında AKN'lerde SSR'lar üzerinden yapılıyordu, dolayısıyla bölge bazlı DPI veya L3'te farklı engel durumları olabilir ancak Turknet'in bölge bazlı bununla uğraşması garip.
Bizim bölgemizdeki cihazlarda şu an için en azından bir yasak yok TürkNet gibi DNS yasaklaması yapan sağlayıcılar için. Ama atıyorum yarın öbür gün DNS kullanımı engellenebilir mi? Türk Telekom tarafından TürkNet müdahalesi olmaksızın?

Bizim bölgemizdeki cihazlarda şu an için en azından bir yasak yok TürkNet gibi DNS yasaklaması yapan sağlayıcılar için. Ama atıyorum yarın öbür gün DNS kullanımı engellenebilir mi? Türk Telekom tarafından TürkNet müdahalesi olmaksızın?
Transmisyon T.T'ye ait ancak kiraladığı SSR'lar Alternatif işletmeciye. Yani, T.T istediği gibi "bu ayarları uygula" diyebilir, işletmeci kabul etmez ise lisansını iptal eder. Ancak TR'de ne T.T ne de Alternatif işletmeci hiç bir zaman DNS kullanımını engellemeyecek. Bir kaç tanesi engellenebilir, hepsi çalışmayabilir, bölge bazlı "denenebilir" ancak bütünüyle bu işe kalkışmak akıl işi olmaz zaten. Adamlar bu konuları bile düşünmüyor :hehehe:

Cihazın tipini merak ediyorsan da aha bu. Şu eleman üzerinden her şey hallediliyor. Yani senin oturumunu açıyor, yetki veriliyor, IP dağıtıyor, Transit yapıyor. Her şeyi yapıyor bu eleman. M6000 18s ve m6000 8s, 8s plus aktif olarak kullanılıyor.

images.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
3 ay öncesine kadar Turknet abonesiydim.
Sadece ethernet veya Wifi aygıtından DNS değişikliği ile tüm yasaklı sitelere girmem için yetiyordu.

Şu an kablonet. GoodbyDPI veya VPN kullanmadan hiçbir yasaklı siteye girilemiyor.
Turknet dışındaki Telekom altyapısı kullanan ISS ler de de DNS değişikliği bildiğim kadarı ile işe yaramıyor.
İstisnalar olabilir.

Transmisyon T. T'ye ait ancak kiraladığı SSR'lar Alternatif işletmeciye. Yani, T. T istediği gibi "bu ayarları uygula" diyebilir, işletmeci kabul etmez ise lisansını iptal eder. Ancak TR'de ne T. T ne de Alternatif işletmeci hiçbir zaman DNS kullanımını engellemeyecek. Birkaç tanesi engellenebilir, hepsi çalışmayabilir, bölge bazlı "denenebilir" ancak bütünüyle bu işe kalkışmak akıl işi olmaz zaten. Adamlar bu konuları bile düşünmüyor :hehehe:

Cihazın tipini merak ediyorsan da aha bu. Şu eleman üzerinden her şey hallediliyor. Yani senin oturumunu açıyor, yetki veriliyor, IP dağıtıyor, Transit yapıyor. Her şeyi yapıyor bu eleman. M6000 18s ve M6000 8s, 8S Plus aktif olarak kullanılıyor.

Eki Görüntüle 100158

Türk Telekom VDSL kabin kilidini bir ara açık bırakmış içinde DSLAM UPS ayrıca yanlış hatırlamıyorsam belirttiğiniz 8 Plus benzer bir cihaz görmüştüm.