Daha bugün yeşil sitede "farklı sitelerden kopyaladığınız konuları açmanız yasaktır" diye 4 saatlik ban yedim, diyorum ki; "o konuyu da açan benim" ama nafile. Sanırım yazdığım konuyu baştan bir kez daha yazmamı bekliyorlar, enteresan haller.
SEO puanını iki farklı site için olumsuz etkileyebilecek bir konu.

Bu yüzden direkt kopyala-yapıştır konu açmanız yasak. Bu yasağın geçerli olduğu burası dâhi olmak üzere 3 site biliyorum.

Neden böyle bir kural olduğunu yazmayı düşünüyorum.

Ama kısaca sebebi SEO ve emek diyebiliriz.

Olumsuz davranışları yok ancak inisiyatif almaları gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca fazla ciddiyeti bırakmaları lazım. İşlerini yaptıklarını biliyorum ancak işleri çok ciddi bir iş değil, bunu da göz önünde bulundurmalılar. NASA'da oturum yönetmiyorlar, basit bir sosyalleşme forumu. Saçma sapan konular açılıyor, konu saçma sapan olmasına rağmen ciddi mesajlar geliyor ve o ciddi mesajlardan sonra esprili bir mesaj yazdığımda ceza alıyorum. Veya normal konularda da esprilere tahammül edilmeli. Hayat kurtarmıyoruz burada sonuçta, değil mi?

SEO puanını iki farklı site için olumsuz etkileyebilecek bir konu.

Bu yüzden direkt kopyala-yapıştır konu açmanız yasak. Bu yasağın geçerli olduğu burası dâhi olmak üzere 3 site biliyorum.

Neden böyle bir kural olduğunu yazmayı düşünüyorum.

Ama kısaca sebebi SEO ve emek diyebiliriz.
Evet, bu açıdan düşünmemiştim benim hatam. Sanırım bunları düşünmek için konu ile içli dışlı olmak gerekiyor. Bir de bir konu hakkında Google'da arama sonuçlarına bakmak için "xxxx techolay" şeklinde sorgulama yaptığımda bazen "techolay" kısmını "bunu mu demek istediniz?" diyerek düzeltmeye çalışıyor, bu konuda yapabileceğiniz bir şey var mı bilmiyorum ama yeri gelmişken belirtmek istedim. İyi çalışmalar.

Daha bugün yeşil sitede "farklı sitelerden kopyaladığınız konuları açmanız yasaktır" diye 4 saatlik ban yedim, diyorum ki; "o konuyu da açan benim" ama nafile. Sanırım yazdığım konuyu baştan bir kez daha yazmamı bekliyorlar, enteresan haller.
"Teknik Destek" veya "Güvenlik" gibi kategorilerdeki konularda inisiyatif alınıp onaylanabiliyor. Rehber ve makale gibi konularda SEO önem arz etmekte, bu yüzden onaylanmaz.

"Teknik Destek" veya "Güvenlik" gibi kategorilerdeki konularda inisiyatif alınıp onaylanabiliyor. Rehber ve makale gibi konularda SEO önem arz etmekte, bu yüzden onaylanmaz.
Evet, bu konuyu anlamış bulunmaktayım ve iyi tarafından bakıyorum öğrenmiş oldum. Ek olarak, söz konusu olan konu da burada son açtığım konu, eğer merak ederseniz diye belirteyim.

Olumsuz davranışları yok ancak inisiyatif almaları gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca fazla ciddiyeti bırakmaları lazım. İşlerini yaptıklarını biliyorum ancak işleri çok ciddi bir iş değil, bunu da göz önünde bulundurmalılar. NASA'da oturum yönetmiyorlar, basit bir sosyalleşme forumu. Saçma sapan konular açılıyor, konu saçma sapan olmasına rağmen ciddi mesajlar geliyor ve o ciddi mesajlardan sonra esprili bir mesaj yazdığımda ceza alıyorum. Veya normal konularda da esprilere tahammül edilmeli. Hayat kurtarmıyoruz burada sonuçta, değil mi?
Onaylanacak düzeyde bir konu ise saçma olamaz, saçma konular onaylanmıyor zaten. Konu sahibinin konuyu ne niyetle açtığını da bilemeyiz, ayrıca art niyetli düşünürsek bu da ön yargı olur ve moderasyon ekibi işin içine duygusallık katmamalı. Konunun gidişatına göre troll veya saçmalaştığı tespit edilirse de konu kilitlenir veya silinir, lakin konu içeriği normal seyirinde giderken "saçma" öznellemesiyle normal seyirde giden konuyu saptırmaya çalışan mesajlara da işlem uygularız.

Ben de 1 adet uyarı almıştım. Uyarı sebebi "yazım hatası" olarak görüldü. Ben bu durumu açıklamıştım. Bazen iş yerinde giriyorum ve aşağıdaki "yazım denetimi" seçeneklerini işaretleyerek uygulaya basıyorum ve nadiren de olsa bu yazım denetimlerinin uygulanıp uygulanmadığını belirten yıldız işareti gelse dahi yazım denetiminin herhangi bir nedenden dolayı çalışmadığını ve düzeltmediğini belirtmiştim. Burada benim de hatam var çünkü çalışırken "düzelt" butonuna bastıktan sonra düzeldi mi yazılar diye tekrar kontrol etmediğim oldu.

Zaten yetkili arkadaşlar hemen ilgilendi ve uyarı iptal edildi diye bilgi geldi ama profile girince orada 1 uyarı görmek açıkçası hiç hoş değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onaylanacak düzeyde bir konu ise saçma olamaz, saçma konular onaylanmıyor zaten. Konu sahibinin konuyu ne niyetle açtığını da bilemeyiz, ayrıca art niyetli düşünürsek bu da ön yargı olur ve moderasyon ekibi işin içine duygusallık katmamalı. Konunun gidişatına göre troll veya saçmalaştığı tespit edilirse de konu kilitlenir veya silinir, lakin konu içeriği normal seyirinde giderken "saçma" öznellemesiyle normal seyirde giden konuyu saptırmaya çalışan mesajlara da işlem uygularız.

Bu yüzden moderatörler için arada bir parantez içinde dipnot bırakıyorum. Acaba kötü mü yapıyorum?