Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 10
Benim Minecraft ve Discord sunucularında yöneticik ve moderatörlük deneyimlerim vardı. Veletler ile uğraşmak gerçekten ömür törpüsüydü. Sırf bu yüzden arka planda plugin, sunucu yönetimi ile uğraşan kişi olurdum. Bu konuda Techolay ve diğer sitenin moderatörlerini çok iyi anlıyorum. Yaşı küçük arkadaşlara dert anlatılmıyor kim bilir kaç kişiyle uğraşıyorlar günde.
M
Mr.Gonewick
Ziyaretçi
2006 Senesinde ilk moderatörlük anım bir forum sitesinde olmuştu. Siteye yeni kayıt olduktan 1 hafta sonra moderatörlük başvuruları açılmıştı bir umutla başvurdum olmaz dedim ondan sonra ertesi gün bir baktım kimse mesaj atmadan moderatörlük rolü verilmiş, bir sürü hayırlı olsun mesajları gelmişti.
Ondan sonra Discord platformlarında 6-7 sunucuda hem moderatörlük hem genellikle yazılım sunucularında süpervizorlük ve moderatör olarak görev almıştım bir sunucuda. Aynı şekilde sonra bir ABD bazlı yabancı forum sitesinde oraya da başvuru yaparak ertesi gün "Tebrikler onaylandınız" mesajı almıştım. Her şey ansızın olmuştu. Aynı şekilde uzun zamandır Discord platformunda takip ettiğim, aynı şekilde burası da ABD bazlı bir şirket olduğu için İngilizce olarak moderatör başvuruları başlamıştı, hemen oraya da bir form doldurduktan sonra anında dönüş yapıp biraz konuştuktan sonra hemen bir sözleşme imzalayıp moderatör değil, bir üst kademe süpervizor olarak rolü vermişlerdi. Çok değişik moderatör anılarım var aslında. Bu sayede hem İngilizcemi geliştirdim, benim için de iyi olmuştu.
Ondan sonra Discord platformlarında 6-7 sunucuda hem moderatörlük hem genellikle yazılım sunucularında süpervizorlük ve moderatör olarak görev almıştım bir sunucuda. Aynı şekilde sonra bir ABD bazlı yabancı forum sitesinde oraya da başvuru yaparak ertesi gün "Tebrikler onaylandınız" mesajı almıştım. Her şey ansızın olmuştu. Aynı şekilde uzun zamandır Discord platformunda takip ettiğim, aynı şekilde burası da ABD bazlı bir şirket olduğu için İngilizce olarak moderatör başvuruları başlamıştı, hemen oraya da bir form doldurduktan sonra anında dönüş yapıp biraz konuştuktan sonra hemen bir sözleşme imzalayıp moderatör değil, bir üst kademe süpervizor olarak rolü vermişlerdi. Çok değişik moderatör anılarım var aslında. Bu sayede hem İngilizcemi geliştirdim, benim için de iyi olmuştu.
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Zamanında moderatör olmuş (örneğin Technopat'ta) veya şu an moderatör olan arkadaşlarımız, eğer moderatörlük zamanlarında hatırlarında kalan anılar varsa ve anlatmak isterlerse merak ettim ve böyle bir konu açayım dedim.başka dinlemek isteyen arkadaşlarımız da vardır belki.
Forum olarak Techolay veya Technopat ile sınırlı kalmayabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.![]()
Bir ara bir Discord sunucusunda 2-3 yıl adminlik yapmıştım.
Aklıma nedense bu olay geldi sadece. Bir ara rastgele birisi, sunucunun ortasına açık saçık bir gay videosu atmıştı. Sonra gördüğümüz gibi ban çaktık hemen.
Merhaba,
Zamanında moderatör olmuş (örneğin Technopat'ta) veya şu an moderatör olan arkadaşlarımız, eğer moderatörlük zamanlarında hatırlarında kalan anılar varsa ve anlatmak isterlerse merak ettim ve böyle bir konu açayım dedim.Başka dinlemek isteyen arkadaşlarımız da vardır belki.
Forum olarak Techolay veya Technopat ile sınırlı kalmayabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.![]()
Techolay veya Technopat'ta hiç moderatör olmadım ama bazı Discord sunucularında moderatör olmuştum. Pandemi döneminde beni çok sinir eden biri vardı Beşiktaş o yıl çok iyi oynuyordu ve o kişi her galibiyette mesaj attığı için Beşiktaş'ın algıcı taraftarıydı benim gözümde. Bir gün bir Galatasaray'lı ile tartışmıştı Beşiktaşlı kişi haklı olmasına rağmen Galatasaray'lı olduğum için onu banlamıştım. Sonrasında sunucunun sahibi beni moderatörlükten çıkarmıştı. Nedeni o Beşiktaşlı kişi sunucu sahibinin kuzeniymiş ve beni şikayet etmiş o günden sonra bir daha böyle birisini banlamadım.
Selamlar,
Çiçeği burnunda bir moderatör olarak anıdan çok durum bildirimi yapmak isterim. İşin çok eğlenceli olmasının yanı sıra bana göre en zor kısmı konu onaylamak. Ben üye iken mod arkadaşlar söylediğinde büyütüyorlar diyordum, en fazla ne olabilir ki? Ama öyle konular geliyor ki sıfır Türkçe ile
Konuyu okumak, anlamak ve anladıktan sonra işleme almak için harcanan efor çok üst düzey. Sıfır noktalama işareti ile 100 kelimeyi art arda sıralayan üyelerimiz var. Cümle yok, büyük harf yok, nokta ile cümleyi bitirmek yok çünkü dediğim gibi cümle yok
Yine de çok severek yaptığımı itiraf etmem gerekiyor.
Çiçeği burnunda bir moderatör olarak anıdan çok durum bildirimi yapmak isterim. İşin çok eğlenceli olmasının yanı sıra bana göre en zor kısmı konu onaylamak. Ben üye iken mod arkadaşlar söylediğinde büyütüyorlar diyordum, en fazla ne olabilir ki? Ama öyle konular geliyor ki sıfır Türkçe ile
Selamlar. "Hayırlı olsun." diyememiştim bir türlü, iyi oldu geldiğiniz: Hayırlı olsun, mavi etiket size çok yakıştı. : )) Sizi yetkili olarak görmek sevindirdi.
Çok da güzel oldu. Teşekkür ederiz. Açıkçası anıdan ziyade daha merak ettiğim bilgiler sundunuz.
Uyuyakaldığım için Recep abiden dayak yedim(!)