Lejax

Uzman
Merhaba arkadaşlar, ben ve arkadaşlarım projemiz için bir drone arıyoruz. Projemizin yapısı gereği drone çıkarılabilir bir bataryaya sahip olması lazım. Ek olarak 1-2 kilo taşıyabilecek bir gücü olması lazım dronun. Şu an için bütçemiz yok, sponsor bulabileceğimizin garanti yok. O sebeple mümkün olan en az giderle yapmak istiyoruz işimizi. Eğer kit olarak daha iyi olur derseniz onu da değerlendirebiliriz. Şimdiden teşekkürler.

FPV drone toplayabilirsiniz ancak daha önce uçuş tecrübeniz yoksa uçuramazsınız ve çok büyük ihtimalle kaza kırım gerçekleşecektir. Drone hakkında bilginiz yoksa DJI marka dronelar gibi kullanması daha kolay olan dronelara yönelmeniz gerekir ancak 1-2 kilo bir drone için çok ciddi bir yük demek. Çoğu drone aşırı zorlanacaktır belki uçmayacaktır bile. Yani bu iş biraz zor gibi. Ayrıca drone uçururken kolluk kuvvetlerine yakalanırsanız 85k liradan başlayan cezalar söz konusu dikkat edin.

FPV drone toplayabilirsiniz ancak daha önce uçuş tecrübeniz yoksa uçuramazsınız ve çok büyük ihtimalle kaza kırım gerçekleşecektir. Drone hakkında bilginiz yoksa DJI marka dronelar gibi kullanması daha kolay olan dronelara yönelmeniz gerekir ancak 1-2 kilo bir drone için çok ciddi bir yük demek. Çoğu drone aşırı zorlanacaktır belki uçmayacaktır bile. Yani bu iş biraz zor gibi. Ayrıca drone uçururken kolluk kuvvetlerine yakalanırsanız 85k liradan başlayan cezalar söz konusu dikkat edin.
Projenin TUBİTAK kapsamında olmasını planlıyoruz. Ek olarak ekip üyelerinden bir arkadaşımız drone uçurma yetkisine sahip. Zaten testler okul yerleşkesinde yapılacak. DJI için ikilemde kalmamızın sebebi bataryasının kapalı olmadı. Şu an planladığımız batarya paketi 4S3P yapısına sahip, bu da BMS vs. derken yaklaşık 1 kiloyu bulabilir. Ağırlık düşürme amaçlı belki batarya paketinin içeriğini azaltabiliriz. Ama dediğim gibi en azından modifiye edilebilir bir modüle sahip olması lazım. FPV dronelar da daha çok hız amaçlı üretildiğinden verim elde edebilir miyiz bilmiyorum açıkçası.

Hocam bu durumda sizin drone toplamanız lazım. Dediğim gibi toplaması kolay ama kullanması zor. DJI dronelar hiçbir şey yapmadığınızda olduğu yerde sabit duruyor ancak toplama dronelarda her şeyi manuel kontrol ediyorsunuz. Dediğim gibi sizin işinize ancak kendi dronunuzu toplamak yarar ama kullanmanız çok zor olacaktır.

Hocam bu durumda sizin drone toplamanız lazım. Dediğim gibi toplaması kolay ama kullanması zor. DJI dronelar hiçbir şey yapmadığınızda olduğu yerde sabit duruyor ancak toplama dronelarda her şeyi manuel kontrol ediyorsunuz. Dediğim gibi sizin işinize ancak kendi dronunuzu toplamak yarar ama kullanmanız çok zor olacaktır.
Anladım hocam sağ olun, peki toplama kitlerinden önerebileceğiniz var mı?

Benim yok ama YouTube'da falan FPV drone pilotlarının videolarını izleyebilirsiniz. Fikir sahibi olacaksınızdır.