Tamam siyah ekran ile BSoD aynı şey, mavi ekranı siyah yiyorsun.
Detaylar
Kim cevapladı?Martinal 32
Üstün
Bu sürümün oyun testleri var mı?
Sürümde oyunları etkileyecek bir dosya silinmesi söz konusu değil, ya da extra bir program silinmedi, sorun çıkartacak bir durum yok, daha doğrusu oyunlar daha verimli çalışıyor. En fazla Java tabanlı ya da C++, .NET Framework hatası alırsın, bu programları da manuel kurarak ya da, dosya doğrulaması ile çözersin, oyunun ihtiyaç duyduğu bazı araç gereçler zaten, oyun ile birlikte kuruluyor.
Martinal 32
Üstün
Oyun performansı olarak sormuştum ama teşekkür ederim. Yani Default 11 ile bunu denesem oyunlarda gecikme akıcılık ve FPS konusunda nasıl bir farklar alırım?Sürümde oyunları etkileyecek bir dosya silinmesi söz konusu değil, ya da extra bir program silinmedi, sorun çıkartacak bir durum yok, daha doğrusu oyunlar daha verimli çalışıyor. En fazla Java tabanlı ya da C++, .NET Framework hatası alırsın, bu programları da manuel kurarak ya da, dosya doğrulaması ile çözersin, oyunun ihtiyaç duyduğu bazı araç gereçler zaten, oyun ile birlikte kuruluyor.
Oyun performansı olarak sormuştum ama teşekkür ederim. Yani default 11 ile bunu denesem oyunlarda gecikme akıcılık ve FPS konusunda nasıl bir farklar alırım?
Bazı Windows 11 Pro kullananlar oyunlardaki takılmalardan dolayı bu sürüme geçti, herkes için geçerli değil tabii. Arka plandaki işlem sayısı düşük olduğu için, RAM kullanımı gereksiz artmıyor, FPS değerleri daha stabil. FPS arttırma gibi bir durum söz konusu değil. Sistem boştayken RAM kullanımı falan düz sürümlere göre daha düşük.
Herkese merhaba.
Daha önce hiç modlu Windows 11 kullanmadım. Günlük kullanımda sıkıntı yaşatmayacak bir Windows'a geçmek istiyorum.
TR_BY önerilerinizi gördüm fakat onun da bir sürü modlu sürümü var. Hangisini kuracağımı bilmiyorum açıkçası. Kurduktan sonra veya kurulum sırasında farklı bir şey yapıyor muyuz? Genel bir bilgi verebilir misiniz?
@X99
NTLite ile de kendin yaparsın, ayarları kendine göre ayarlarsın.
3 modu var, otomatik de yapar.
Onlarca XML var, kendi ayarlarınla XML yedeklersin.
Bu işlerden az biraz anlarsan.
bu gece kuracağım hocam , kurduktan sonra başka bir şey yapmamıza gerek var mı? herhangi bir debloattır vesaire.Bazı Windows 11 Pro kullananlar oyunlardaki takılmalardan dolayı bu sürüme geçti, herkes için geçerli değil tabii. Arka plandaki işlem sayısı düşük olduğu için, RAM kullanımı gereksiz artmıyor, FPS değerleri daha stabil. FPS arttırma gibi bir durum söz konusu değil. Sistem boştayken RAM kullanımı falan düz sürümlere göre daha düşük.
Hayır bu ISO'nun olayı zaten bu, hazır debloat edilmiş, daha fazla debloat sıkıntı çıkarır, hatta yanlış işlem yapılırsa RAM kullanımı daha da artar. Kurulum bittikten sonra; masaüstüne araçlar klasörü oluşturuyor, o klasörün içerisinde iki tane reg dosyası var, birisi SVM yani sanal belleği açmak için, üzerine çift tıklayıp çıkan pencereye tamam dersiniz, sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır da yapabilirsin, diğeri de massgrave Windows'u etkinleştirmek için, etkinleştirme işini massgravenin kendi sitesinden de yapabilirsin, basit işlemler yani. Kurulum bittikten sonra 1 defa reset atıyorsun, reset attıktan sonra debloatlı hale geçiyor, yani işlem sayısı düşüyor.
çok teşekkür ederim hocam.Hayır bu ISO'nun olayı zaten bu, hazır debloat edilmiş, daha fazla debloat sıkıntı çıkarır, hatta yanlış işlem yapılırsa RAM kullanımı daha da artar. Kurulum bittikten sonra; masaüstüne araçlar klasörü oluşturuyor, o klasörün içerisinde iki tane reg dosyası var, birisi SVM yani sanal belleği açmak için, üzerine çift tıklayıp çıkan pencereye tamam dersiniz, sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır da yapabilirsin, diğeri de massgrave Windows'u etkinleştirmek için, etkinleştirme işini massgravenin kendi sitesinden de yapabilirsin, basit işlemler yani. Kurulum bittikten sonra 1 defa reset atıyorsun, reset attıktan sonra debloatlı hale geçiyor, yani işlem sayısı düşüyor.
Hayır bu ISO'nun olayı zaten bu, hazır debloat edilmiş, daha fazla debloat sıkıntı çıkarır, hatta yanlış işlem yapılırsa RAM kullanımı daha da artar. Kurulum bittikten sonra; masaüstüne araçlar klasörü oluşturuyor, o klasörün içerisinde iki tane reg dosyası var, birisi SVM yani sanal belleği açmak için, üzerine çift tıklayıp çıkan pencereye tamam dersiniz, sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır da yapabilirsin, diğeri de massgrave Windows'u etkinleştirmek için, etkinleştirme işini massgravenin kendi sitesinden de yapabilirsin, basit işlemler yani. Kurulum bittikten sonra 1 defa reset atıyorsun, reset attıktan sonra debloatlı hale geçiyor, yani işlem sayısı düşüyor.
Evet ayarlar doğru, ikinci kutucuklu sayfada hiçbir kutucuğu işaretlemene gerek yok, yazdırıp, kasa arkası anakart üzerindeki USB girişinden formatı atarsın, kasanın ön paneli çok sağlıklı gelmiyor bana, normalde herkes kasanın USB girişini kullanıyor ama, ben kullanmıyorum.