Hem Moka Pot hem de French Press ile yaptığım kahveler fazla acı oluyor. Acaba bunun tek sebebi marketten kahveyi almam mı (uzun süre önce çekilmiş olması)? Yoksa başka bir sebebi de olabilir mi? French Press ile yaparken kaynamış suyu 2 dakika bekletip, 3 dakika demliyorum. Karıştırıp üstündeki köpüğünü de alıp 1 dakika daha bekliyorum ve ardından içiyorum. Yine de çok acı oluyor.
Kahveye bağlı. Moka potta filtre kahve ile kahve olmaz ama senin Espresso alman gerek. French Press ile olur filtre. Acılığı ise kahve miktarına bağlı daha çok. Ben de sadece Tchibo içiyorum ve deneye deneye en ideal seviyelerimi buldum.
Kahveye bağlı. Moka potta filtre kahve ile kahve olmaz ama senin Espresso alman gerek. French Press ile olur filtre. Acılığı ise kahve miktarına bağlı daha çok. Ben de sadece Tchibo içiyorum ve deneye deneye en ideal seviyelerimi buldum.
1/16 oran bence en iyisi. 15 gram kahveye 240 mL su yani. Kahvenin öğütülme derecesini bilmiyorum ama filtre kahveye göre öğütülmüştür herhalde. Suyun kalitesiyle de alakalı olabilir, musluk suyu falan kullanıyorsanız market suyu deneyebilirsiniz.
Market kahvesinden "iyi" kahve yapılmaz. Kahvenizi ya evde çekin ya da taze çeken bir yerden az miktarda sallıyorum 200 gr olarak alıp güneşten uzak nemsiz ortamda havayla temassız şekilde saklayın.