Becker

Uzman
Arkadaşlar selam, ben kasa fanları için Molex kullanıyordum. Bugün ekran kartı ve PSU değiştirmek için kasayı açtım. Molex'in bir ucunun yamulduğunu gördüm. Tornadivayla düzeltip diğer ucunu taktım ama bilgisayarı açtığımda arka fandan "tırtırtırtır" diye bir ses geliyor? Bir şey olur mu? Bir de yeni Molex mi almalıyım yoksa fan hub diye bir şey var mış ondan mı almalıyım?

Molex en ilkel fan bağlantı yöntemlerinden biri. Sesin bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama bozuk çıkık eski bir fanın molexini bununla kolayca revize edebilirsiniz. Böylece sorunun nerden kaynaklandığı netleşmiş olur.

O ses genelde fana kablo temas ettiğinde geliyor. Molex için ise ben olsam ben de pini düzeltip kullanırdım, yenisini lehimlemek zor olmasa da uğraşa ve parça aramaya değmez bence. Elinde varsa ve lehim yapmayı biliyorsan değiştirebilirsin.

Molex en ilkel fan bağlantı yöntemlerinden biri. Sesin bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama bozuk çıkık eski bir fanın molexini bununla kolayca revize edebilirsiniz. Böylece sorunun nerden kaynaklandığı netleşmiş olur.
O ses genelde fana kablo temas ettiğinde geliyor. Molex için ise ben olsam ben de pini düzeltip kullanırdım, yenisini lehimlemek zor olmasa da uğraşa ve parça aramaya değmez bence. Elinde varsa ve lehim yapmayı biliyorsan değiştirebilirsin.
Bilgisayarı açınca yaklaşık 2 dakika o dediğim ses gelip sonra kesiliyor bir şey olur mu? Daha önce hiç yoktu öyle bir ses.