Moli balıkları için yavruluk gerekir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Violett
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 159
Makaleler
30
Yer
Montpellier
Selamlar,

Birisi disi, birisi erkek olmak uzere iki tane molim var. Moli baliklarinin uremeye meyilli ve canli doguran olduklarini biliyorum. Akvaryumumda bir anubias ve iki java fern var. Su anda bir hamilelik belirtisi yok ama sizce olursa diye yavruluk almali miyim? Yoksa baliklar bitkilerin arasina saklanip kurtulur mu? Anubiasa saklanamazlar ama java fern biraz daha uygun duruyor. Yavru lepistesim uzun sure yapraklari arasinda gezindigi icin buna ihtimal verdim.

@NightWist ozellikle size danismak istiyorum.

Lepistes otu alın ve bitki sayısını artırın. Hacim nedir?

@NightWist, akvaryuma kabomba aldim hocam. Icine yavrular bolca saklanabilirler. Bayramda akvaryumdan ayri kalacagim. O surede molim dogurursa java fern ve kabombadan baska care yok.

Tanki da bayramdan sonra buyutmeyi dusunuyorum. Bu cile kisa surecek yani. Artik hobi duzeyine ulasti, hakkini vermek lazim.

@NightWist hocam selam tekrardan, rahatsiz etmiyorumdur umarim.

Disi molimin karni bariz sisti ve bitkilerin arasini kendine yer edinmeye basladi. Akvaryumdaki java fernleri de kabombanin altina yerlestirecegim. Yavrular gelirse diye nasil onlemler alabiliriz su anda? Baska ne yapalim dersiniz?

Son düzenleme:
Artemia ve spirulina yani yeşil su hazırlayabilirsin. Hava motorun yoksa hazır kuru decapsulated artemia var; onu da kullanabilirsin. Yavru balıklar yem seçebilir çünkü.

@NightWist, guzel haber, 50 santime cikabildim. Iki plati ekledim. Bir erkek bir disi olacak sekilde. Molim hala dogurmadan buyutebilmem iyi oldu. Yarin da birkac tilki kuyrugu eklemeyi dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…