Selam,

Kedimi severken sık kasidigi boyun tarafinda bazi yara kabuklari fark ettim. Muhtemelen bunları iyilesmeden soyuyor ve yara tekrarlaniyor. Basit bir şeyse kendim de uygulayabilirim, krem gibi olanlardan bahsediyorum.

Onerileriniz nelerdir?

Benim kedimde göbegının tuylerını soyuyordu diliyle yalarken veteriner cok onemlı degıl demıstı bana.Krem sürünce kedi orayı yalayıp butun vucutuna gezdirecek.

Selamlar,

Kedimi severken sık kasidigi boyun tarafinda bazi yara kabuklari fark ettim. Muhtemelen bunları iyilesmeden soyuyor ve yara tekrarlaniyor. Basit bir şeyse kendim de uygulayabilirim, krem gibi olanlardan bahsediyorum.

Onerileriniz nelerdir?
Geçmiş olsun hocam.
Mama, alerji, bit-parazit gibi etkenler yapabilir normal bir durum.
Krem sürmeyi düşünüyorsan 'Bepanthol tarzı kremleri kesinlikle sürme.'
Hayvanlar için uygun olan kremlerin üstünde zaten kedi-köpek için uygundur yazar onları sürmen çok daha iyi olur.
Eğer yapabilirsen günde 1 defa ılık serum ile yada kaynatılıp soğutulmuş su ile pamukla o bölgeyi yavaş ve nazikçe temizle. Kabukları zorla koparmaya çalışma.

Tasma vs. var ise onu sök ilk başta. Sonrasında baticon ile sür beklet, zaten baticon'un kokusu keskin oldugundan oturu kedi yalamaz orayı. Yine de o bolumu birazcık sarıp sarmala ama benim hic bir kedim baticon yalamadı, turuncu olanlar hariç turuncular bir tık garipler.