Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Yaklaşık 1 yaşında, kısır olmayan erkek bir kedim var. Gün içinde hiç miyavlamazken gece herkes uyurken kalın ve uzun bir şekilde miyavlıyor. Anlamadım, dişi arayışında mı yoksa başka bir problemi mi var bilmiyorum. Son 2–3 haftadır bu şekilde miyavlıyor, sonra da birini görünce susuyor.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle kızışmıştır, veterinere götürüp bir muayene ettirdikten sonra duruma göre en kısa sürede kısırlaştırın. Sağa sola işeyip koku bırakmaya başlarsa perişan olursunuz.
Ayrica erkek kedilerin kizisinca sahibine saldirdiklarini duydum. Tehlikeli oluyorlarmis.

Benim kedi benim ele emanetini çıkarıp müstehcen hareketler yapıyordu her gün, kısırlaştırınca kurtuldum
Hahahahahah ucuz yirtmissin. xD Benim kedim dişi oldugu icin o yonden sorunum yok sadece etraftaki disi kedilere saldiriyor ve yeni bir erkek kedi gordugu zmaan ciftlesme zmanlarinda pesine takiliyor. Eger sehire yerlesirsem kisirlastircam. Yeterince yasadi yasadigini gibi gozukuyor. xD

Dişi kedilerde erken kızgınlık dönemi olabiliyordu 4-6 ay dönemi (2 kedimde 4-4,5 aylıkken başlamıştı). Erkek kedilerde bu durum 8-12 aylık periyotlarda oluyor. Sizinki çok geç kızgınlığa girmiş gibi, kızgınlık hareketleri sergiliyorsa (spermleme ve saldırganlık durumu, kolunuza hallenme gibi, gece/sabahları devamlı olarak böğürür gibi miyavlamaları) kızgınlığa girmiştir. Yanlış hatırlamıyorsam anında kızgınlık operasyonu yaptıramazsınız, bir takım komplikasyon riskleri teşkil eder onun için kızgınlık döneminden çıktıktan sonra yaptırılması daha sağlıklı diye hatırlıyorum siz yinede güvendiğiniz veterinerinize danışın.

Dişi kedilerde erken kızgınlık dönemi olabiliyordu 4-6 ay dönemi (2 kedimde 4-4,5 aylıkken başlamıştı). Erkek kedilerde bu durum 8-12 aylık periyotlarda oluyor. Sizinki çok geç kızgınlığa girmiş gibi, kızgınlık hareketleri sergiliyorsa (spermleme ve saldırganlık durumu, kolunuza hallenme gibi, gece/sabahları devamlı olarak böğürür gibi miyavlamaları) kızgınlığa girmiştir. Yanlış hatırlamıyorsam anında kızgınlık operasyonu yaptıramazsınız, bir takım komplikasyon riskleri teşkil eder onun için kızgınlık döneminden çıktıktan sonra yaptırılması daha sağlıklı diye hatırlıyorum siz yinede güvendiğiniz veterinerinize danışın.
Öncelikle teşekkürler. Bahsettiğiniz belirtilerde sadece şu anlık miyavlaması var çok şükür. Umarım saldırganlık ve diğer bahsettiğiniz durumlar yaşanmaz ki yaşanacak gibi duruyor. En kısa sürede veterinerime danışacağım teşekkürler.