Jeh0Ke
Becerikli
Merhaba, birkaç hafta önce bilgisayara başka bir ekran kartı taktım. Tamir etmeye çalışıyordum kartı o yüzden soğutucu olmadan taktım. Görüntü alınca da hemen gücü kestim. O esnada HDMI ile görüntü alıyordum. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum ama 3 kart denedim, laptop bağladım ama hiçbir şekilde görüntü alamadım. VGA girişi ise halen gayet iyi çalışıyor. Zaten şu anda DVI-VGA çevirici ile kullanıyorum. Önce dedim herhalde kablo bozuldu değiştirdim olmadı. HDMI-VGA çeviriciyi monitöre taktım, ekran kartına taktım HDMI'ya da VGA giriş fark etmeksizin görüntü gelmiyor. Dedim herhalde monitör bozuldu tam onu paketleyeceğim aklıma bir de Raspberry Pi ile denemek geldi ve onunla HDMI'dan görüntü aldım. Gittim bilgisayarı aynı kablo ile televizyona taktım orada da HDMI ile görüntü aldım. Sanki monitörün standart bilgisayarlara alerjisi var anlamadım. Ne olduğunu bilen var mı?
Bu arada ufak bir detay. Normalde eğer HDMI takılı değil ise monitörün menüsünde seçemiyorsunuz. Ama HDMI kablosunu bilgisayar taktığımda seçilebilir hale geliyor. Yani monitör fark ediyor ama bilgisayardan herhangi bir sinyal gelmiyor. Onu seçtiğimde sinyal olmadığı için beni tekrar D-Sub'a atıyor.
Bu arada ufak bir detay. Normalde eğer HDMI takılı değil ise monitörün menüsünde seçemiyorsunuz. Ama HDMI kablosunu bilgisayar taktığımda seçilebilir hale geliyor. Yani monitör fark ediyor ama bilgisayardan herhangi bir sinyal gelmiyor. Onu seçtiğimde sinyal olmadığı için beni tekrar D-Sub'a atıyor.
Son düzenleme: