Spartan
Başarılı
Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum çünkü bu soru yüzünden az önce başka bir Forumda 1 günlük bir uzaklaştırma yedim. Nedeni ise Çözünürlüğün DPI'a etkisi olmadığını söylememdi. Benden daha bilgili insanlar olabilir tabii ki ama şunu sormak istiyorum. Eğer çözünürlüğün DPI'a etkisi varsa neden Valorant tarzı çözünürlüğü değiştirmemize rağmen FOV'un değişmediği oyunlarda herhangi bir fark olmazken, CS2 tarzı çözünürlük değiştirdiğimiz zaman FOV'un da değiştiği oyunlarda fare hareketinin hızlandığını ve yavaşladığını hissediyoruz. Hatta Minecraft gibi aynı çözünürlükte bile FOV değiştirebildiğimiz oyunlarda bile aslında FOV ile oynama yaparak hareketlerin daha hızlı veya yavaş gibi akmasını sağlayabiliyoruz.
Eğer çözünürlük DPI'a etki etseydi CS2 oynarken Streched'de mouse hareketi düşük çözünürlükte hızlandığı gibi görüntünün korunduğu Black bar oynarken de mouse hızının artması gerekmez miydi veya Valorant örneğinde olduğu gibi? Mouse 3cm hareket etmesi gerekiyorsa gene 3cm hareket ediyor. Biz çözünürlük ile beraber FOV değişikliği yaptığımız için hareket hızının daha hızlı gibi olduğunu hissetmiyor muyuz? Kısacası çözünürlük değişikliği ile Fare'nin hareket hızını değil kat edeceği mesafeyi değiştirmiş olmuyor muyuz? Daha bilgili biri yazabilir mi veya fikir belirtse herkes memnun olurum.
Eğer çözünürlük DPI'a etki etseydi CS2 oynarken Streched'de mouse hareketi düşük çözünürlükte hızlandığı gibi görüntünün korunduğu Black bar oynarken de mouse hızının artması gerekmez miydi veya Valorant örneğinde olduğu gibi? Mouse 3cm hareket etmesi gerekiyorsa gene 3cm hareket ediyor. Biz çözünürlük ile beraber FOV değişikliği yaptığımız için hareket hızının daha hızlı gibi olduğunu hissetmiyor muyuz? Kısacası çözünürlük değişikliği ile Fare'nin hareket hızını değil kat edeceği mesafeyi değiştirmiş olmuyor muyuz? Daha bilgili biri yazabilir mi veya fikir belirtse herkes memnun olurum.