erdem4000

Gelişen
Merhaba, elimi monitörün içinde tutma yerinde ki bir demire kestim, sıfır monitör daha 1 aylık hiç pas yok ama aklıma takıldı bir de en son 6-7 sene önce tetanos aşısı olmuştum sizce tekrar tetanos aşısı olmama gerek var mı? Merak edenler için resim de ekliyorum;

20250819_133937.webp

Şu aralar çok müsait olamıyorum sizce acilen mi gidip olmam lazım yoksa herhangi bir zaman diliminde gidip olsam bir sorun olur mu?
Hayır acilen gitmenize gerek yok. Boş bir zamanınızda gidebilirsiniz. Fakat çok fazla zaman geçirmeyin.

Fotoğrafa bakamadım fakat küçük ve derin olmayan bir yaraysa gitmenize bile gerek yok. Fakat dediğim gibi, içinizin rahat olmasını istiyorsanız gidebilirsiniz. Tekrar yaptırmanın zararı olmaz.

Tetanoza sebebiyet veren bir bakteridir. Kendi montiörünüzün (Hem de bu kadar yeni) demirinde bu bakterinin olma olasılığı düşük. Tam olarak aynı şey olmasa da bıçakla elinizi kesmekle benzer şey yani.

Tetanoz aşısını ise yaptırın. Bu tip yaralanmalardan sonra ilk 24 saat içinde yaptırılması önerilir. Sizin yaptırmanız gerekliliği yaralanmadan dolayı değil, önceki aşınızın üstünden zaman geçmiş olmasından. Tekrar yapılmasının faydası var, zararı yok. Bence acele etmenize gerek yok ama boş bir zamanınızda olun.

Tetanoza sebebiyet veren bir bakteridir. Kendi montiörünüzün (Hem de bu kadar yeni) demirinde bu bakterinin olma olasılığı düşük. Tam olarak aynı şey olmasa da bıçakla elinizi kesmekle benzer şey yani.

Tetanoz aşısını ise yaptırın. Bu tip yaralanmalardan sonra ilk 24 saat içinde yaptırılması önerilir. Sizin yaptırmanız gerekliliği yaralanmadan dolayı değil, önceki aşınızın üstünden zaman geçmiş olmasından. Tekrar yapılmasının faydası var, zararı yok. Bence acele etmenize gerek yok ama boş bir zamanınızda olun.
Evet, dediğim gibi o kestiğim demirde zerre pas yok zaten sıfır ürün ayrıca resime baktıysanız öyle derin, büyük bir kesik de değil ama biraz takıntılı biri olduğum için aklıma takıldı. Dediğiniz gibi müsait bir zamanda da tetanoz aşısı olacağım. Teşekkür ederim.

Hayır acilen gitmenize gerek yok. Boş bir zamanınızda gidebilirsiniz. Fakat çok fazla zaman geçirmeyin.

Fotoğrafa bakamadım fakat küçük ve derin olmayan bir yaraysa gitmenize bile gerek yok. Fakat dediğim gibi, içinizin rahat olmasını istiyorsanız gidebilirsiniz. Tekrar yaptırmanın zararı olmaz.
Kesen parça bu.

Dosya Ekleri

• 20250819_173149.webp
    20250819_173149.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme: